Меркель жорстко пригрозила Путіну через Україну - що відбувається
Категорія
Політика
Дата публікації

Меркель жорстко пригрозила Путіну через Україну - що відбувається

Джерело:  online.ua

Лідерка ФРН Ангела Меркель не втомлюється озвучувати важливі попередження міжнародній спільноті та очільнику Кремля Володимиру Путіну. Цього разу канцлерка заявила, що під час головування її країни в Раді ЄС Росія і надалі створюватиме проблеми, і про це не можна забувати. Окрім того, вона жорстко пригрозила команді Путіна посиленням санкцій, якщо ситуація в Україні та на міжнародній арені буде погіршуватися через дії Кремля. З такою заявою вона виступила в ході дискусії у фонді Конрада Аденауера, говорячи про пріоритети Німеччини під час головування у Раді ЄС, передає ONLINE.UA з посиланням на Handelsblatt.

За словами Меркель, вона буде намагатися використати головування Німеччини в ЄС для продовження критичного і конструктивного діалогу з РФ.

"Основою для цього може бути тільки розуміння того, що в міжнародних відносинах йдеться не про право найсильніших, а про силу права... Росія неодноразово порушувала цей канон цінностей і правил. Росія створила пояс невирішених конфліктів у своїй безпосередній близькості і анексувала український півострів Крим в порушення міжнародного права", - нагадала усім канцлерка.

Окрім того, Ангела Меркель додала, що РФ підтримує маріонеткові режими в окремих частинах Східної України і нападає на західні демократії, включаючи Німеччину, гібридними засобами.

Канцлерка підкреслила: якщо не буде прогресу у Мінському процесі, то існуючі санкції також повинні бути збережені, або й навіть посилені. З іншого боку, головування в ЄС дає можливість дати нові імпульси у відносинах. Серед пріоритетів головування Німеччини канцлерка також назвала теми Лівії, Сирії, захисту клімату та глобальної охорони здоров'я.

Варто зазначити, що 1 липня головування у Раді ЄС перейде від Хорватії до Німеччини.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що канцлерка Ангела Меркель виступила з гучною заявою — вона наголосила, що її команда має серйозні докази причетності хакерів РФ до кібератаки на Бундестаг у 2015-му році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?