Відвертий шантаж - у Путіна висунули жорсткий ультиматум по Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Відвертий шантаж - у Путіна висунули жорсткий ультиматум по Донбасу

Джерело:  online.ua

Команда російського президента Володимира Путіна продовжує домагатися будь-яким способом скасування санкцій. Коли скористатися пандемією коронавіруса не вдалося, Росія вирішила повернутися до своєї старої практики - шантажу. Напередодні на засіданні Ради безпеки ООН про захист цивільних осіб у збройних конфліктах російська делегація виступила з ультиматумом - представники Путіна вимагають скасувати міжнародні санкції, інакше не буде глобального припинення вогню, в тому числі на українському Донбасі. Про це повідомив спікер постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко в соцмережі, передає ONLINE.UA.

"Той момент, коли російська делегація відверто заявляє на засіданні Радбезу ООН про захист цивільних осіб у збройних конфліктах, без зняття санкцій не буде глобального припинення вогню. Раніше ми чули тільки те, що санкції заважають гуманітарної допомоги для боротьби з COVID-19. Не допомогло , тому вирішили повернутися до старих практик - шантажу", - зазначив Ніколенко.

Дипломат вважає, що відвертий шантаж і ультиматум путінської команди в черговий раз підтверджує, чому Росія продовжує війну в Україні, Сирії, Лівії та інших країнах. При цьому він переконаний, що навіть якщо світове співтовариство вирішить поступитися Путіну і скасує санкції проти РФ, то ніякого припинення вогню не буде і війна триватиме.

"Росіяни завжди знайдуть привід для продовження агресивної політики", - підкреслив Ніколенко.

Важливо відзначити, що Україна на цьому засіданні РБ ООН у черговий раз закликала РФ припинити насильство на Донбасі і відмовитися від логіки війни, а також виконувати домовленості, досягнуті в тому числі на останньому саміті "нормандської четвірки" в Парижі. Представники офіційного Києва нагадали Москві, що на сході України російські війська щодня вбивають українських захисників і не дотримуються ніяких домовленостей.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в США придумали, як змусити Путіна піти з Донбасу. Колишній спецпредставник США з питань України Курт Волкер вважає, що Росія розв'язала війну в Україні, щоб не допустити її вступ до НАТО. Тому він вважає, що Україну треба прийняти в НАТО, щоб позбавити Путіна стимулу для окупації українських територій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?