Пентагон звернувся до України з терміновою новиною
Категорія
Політика
Дата публікації

Пентагон звернувся до України з терміновою новиною

Джерело:  online.ua

Міноборони США виступило з гучною заявою - в Пентагоні наголосили, що офіційний Київ продемонстрував необхідний прогрес у ключових інституційних реформах, а отже заслуговує додаткової військової допомоги в розмірі 125 мільйонів доларів. Дану інформацію вже підтвердили представники Міністерства оборони США, а також Конгресу Штатів. Американська влада наголошує, що Україна досягла успіхів у протидії корупції, підвищенні прозорості та посиленні громадського контролю, що було необхідною умовою для продовження допомоги. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на CNN.

Варто звернути увагу на те, що даний пакет є другою половиною з 250 млн дол, виділених на сприяння безпеці України у поточному році. В Міноборони США не захотіли коментувати допомогу, згадавши про політику департаменту не коментувати пакети зброї, які перебувають на розгляді в Конгресі.

"Новий пакет допомоги передбачає надання Україні двох патрульних катерів, озброєних 30-міліметровими гарматами з дистанційним управлінням, мобільних радіолокаційних систем для виявлення артилерійського і ракетного обстрілу, десятки машин швидкої допомоги, обладнання для безпечного зв'язку, в тому числі 100 "тактичних планшетів", - зазначає телеканал.

Як відомо, зволікання адміністрації очільника Білого дому Дональда Трампа з наданням допомоги Києву заради тиску в її розслідуванні щодо Хантера Байдена, сина Джо Байдена, призвело до процесу про імпічмент Трампа. Команда Трампа стверджує, що затримка з допомогою була пов'язана з високим рівнем корупції в Україні.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, очільник Пентагону Марк Еспер провів екстрені телефонні переговори з главою Міністерства оборони України Андрієм Тараном - всі подробиці можна знайти в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?