"ЛНР" і "ДНР" будуть ліквідовані - у Зеленського зробили важливу заяву
Категорія
Україна
Дата публікації

"ЛНР" і "ДНР" будуть ліквідовані - у Зеленського зробили важливу заяву

"ЛНР" і "ДНР" будуть ліквідовані - у Зеленського зробили важливу заяву
Джерело:  online.ua

У офіційного Києва є два плани по Донбасу, спрямовані на припинення війни і повернення окупованих територій під контроль України. У цих планах немає місця окупаційним адміністраціям так званих "ЛНР" і "ДНР". Тому, коли російські війська будуть виведені з українських террторіі, а Київ поверне контроль над кордоном, "Л/ДНР" будуть ліквідовані. Їм немає місця в мінському процесі та ніхто не збирається вести з бойовиками ніякі переговори. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв'ю телеканалау ATR, передає ONLINE.UA.

Міністр додав, що офіційний Київ сподівається, що Україні вдасться досягти прогресу по Донбасу в рамках плану "А", і не заходити в план "Б".

"Ми не хотіли б застосовувати план" Б ", ми хотіли б досягти прогресу в плані" А ". Але для нас і партнерів очевидно, що без конструктивності Росії досягти цього процесу буде неможливо. Тому питання - якими інструментами зробити Росію більш конструктивною за коротккій проміжок часу", - сказав міністр.

Кулеба не уточнив, що прописано в цих планах, але запевнив, що жоден з них не передбачає переговори з бойовиками.

"Ми з ними не будемо вести розмову. Відповідно вони не мають ніякої перспективи в системі врегулювання і майбутньому Донбасу. Якщо буде безпека, якщо буде виведення військ і якщо буде відновлено контроль за кордоном, то, власне, де в цій картинці окупаційні адміністрації? Відповідь - ніде", - додав міністр.

Важливо додати, що раніше про плани Києва по Донбасу говорили і президент України Володимир Зеленський, і керівник президентської адміністрації Андрій Єрмак. Вони підкреслювали, що Київ планує до кінця року добитися повернення окупованого Донбасу. Але якщо цього не вдасться зробити, то в української влади є план Б, підготовлений на випадок відсутності прогресу по мінським угодами.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що бойовики "ДНР" висунули новий ультиматум Зеленському. Вони наполягають на тому, щоб офіційний Київ рахувався з їх думкою і сів за стіл переговорів з окупантами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?