Негайно зробіть це - ООН озвучила Україні безкомпромісну вимогу
Категорія
Україна
Дата публікації

Негайно зробіть це - ООН озвучила Україні безкомпромісну вимогу

Негайно зробіть це - ООН озвучила Україні безкомпромісну вимогу
Джерело:  online.ua

Організація Об'єднаних Націй терміново звернулася до Верховної Ради України та закликала негайно вжити заходів щодо ратифікації Стамбульської конвенції. В ООН нагадали українській владі про те, що насильство щодо жінок та дівчат - це не лише порушення прав людини - воно руйнує життя жінок та їх родин по всій країні. Окрім того, звертається увагу на те, що в нашій країні жінки становлять 86% жертв зґвалтувань та 78% потерпілих від домашнього насильства. За словами представників Організації, катастрофічний вплив насильства щодо жінок очевидний, однак менш очевидним є шкідливий вплив на сім’ї, громаду, економіку, і на розвиток країни в цілому. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційну заяву ООН.

Також зазначається, що пандемія COVID-19 змінює спосіб нашого життя - в той час, як ситуація зближує багато сімей, інших вона, навпаки, роз’єднує. В ООН стурбовані тим, що під тиском зростання безробіття та фінансових проблем, самоізоляції та відсутності соціальної взаємодії рівень домашнього насильства зростає тривожними темпами.

 "...ми засуджуємо нещодавні випадки мови ворожнечі та вербального й кібер-насильства, спрямованих проти жінок-політиків, державних діячок, захисниць прав людини та гендерної рівності. Адвокація за права жінок та гендерну рівність ні за яких обставин не повинна ставати причиною того, щоб захисники і захисниці прав людини наражались на ризики погроз та нападів. Толерантність до таких проявів насильства сприяє нерівності чоловіків та жінок, а також поширенню гендерних стереотипів, та виправдовує дискримінацію щодо жінок та дівчат, посилюючи ґендерно-зумовлене насильство", - йдеться в заяві.

ООН в Україні закликає Верховну Раду вжити заходів щодо ратифікації Стамбульської конвенції та здійснити кроки, необхідні для створення суспільства, вільного від гендерно-обумовленого насильства". Варто звернути увагу на те, що електронна петиція до президента України з закликом ратифікувати Стамбульську конвенцію набрала необхідну для розгляду кількість голосів – 25 тисяч. Наразі вона знаходиться на розгляді.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно в ООН заявили, що на тлі поширення коронавірусу COVID-19 приблизно кожен шостий представник людства віком до 29 років втратив роботу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?