Франція зважилась на гучну обіцянку для України щодо НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Франція зважилась на гучну обіцянку для України щодо НАТО

Франція зважилась на гучну обіцянку для України щодо НАТО
Джерело:  online.ua

Французький посол в Україні Етьєн де Понсен заявив, що Париж готовий підтримати Київ у процедурі отримання статусу партнера НАТО з розширеними можливостями. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Міністерство оборони України.

Напередодні, 27 травня, очільник відомства Андрій Таран зустрівся із французьким послом для обговорення співробітництва між країнами. Перш за все були питання про безпекову ситуацію, "нормандський формат" і євроатлантичну інтеграцію.

"Посол Французької Республіки заявив про беззаперечну підтримку незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, включаючи Автономну Республіку Крим, готовність вживати дипломатичних заходів щодо врегулювання безпекової ситуації в Україні, у тому числі в рамках "нормандського формату", а також надавати воєнно-політичну підтримку для прийняття позитивного рішення щодо отримання Україною статусу партнера НАТО з розширеними можливостями", - пояснили у міністерстві.

У відповідь Таран наголосив на важливості підтримання таких стратегічних відносин між Києвом та Парижем, оскільки від цього залежить безпекова ситуація на європейському континенті.

Посол Франції додав, що у його країні слідкують за ходом реформи ЗСУ та Міноборони, місцева влада оцінює її позитивно.

"Окрему увагу було приділено розвитку військово-технічного співробітництва з урахуванням результатів засідання Спільної міждержавної Українсько-Французької комісії в галузі озброєння і військової техніки". - додала пресслужба.

Як повідомляв ONLINE.UA, НАТО не горить бажанням зараз приймати Україну до своїх лав, бо це автоматично б означало початок війни з Росією, оскільки напад на будь-яку країну-члена НАТО вважатиметься нападом на весь Альянс. Але позбавити Росію стимулу подальшої окупації можна — НАТО може не застосовувати 5 статтю статуту Альянсу до окупованих територій. З такою ідеєю виступив колишній спецпредставник США з питань України Курт Волкер.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?