Польща готує вкрай неприємний сюрприз для Путіна - усі деталі
Категорія
Політика
Дата публікації

Польща готує вкрай неприємний сюрприз для Путіна - усі деталі

Польща готує вкрай неприємний сюрприз для Путіна - усі деталі
Джерело:  online.ua

Влада Польщі заявила, що хоче незалежності від російського газу, однак повністю досягти цієї мети країна зможе лише після 2022 року. Наразі Польща уже розбудовує газовий термінал у місті Свіноуйсьце. Варто звернути увагу на те, що туди вже привозять скраплений газ з США та Катару. Цю інформацію підтвердив очільник Польської нафтогазової компанії Єжи Квєцінський, передає ONLINE.UA з посиланням на "Польське радіо".

Що важливо розуміти, поки потужність терміналу імені Лєха та Марії Качинських досягає 5 мільярдів кубометрів газу. Ці поставки покривають чверть потреб польської економіки. За 2 роки туди планують завозити вже понад 8,5 мільярдів кубометрів газу. За словами Квєцінського, завдяки закупівлям скрапленого газу залежність Польщі від російського блакитного палива за останні два роки скоротилася на 20%.

Що важливо розуміти, 4 роки тому газ з РФ покривав 87% внутрішнього попиту в країні. Натомість на сьогодні цей показник складає приблизно 60%. Окрім того, наголошується,що на початку травня шведська влада схвалила прокладання газопроводу Baltic Pipe територією Польщі. Загалом проходити він має через Балтійське море. Це – також один з кроків до енергетичної незалежності від Росії.

Варто зазначити, що це не останній неприємний сюрприз для очільника Кремля Володимира Путіна, оскільки нещодавно стало відомо, що  Штати абсолютно готові запровадити нові санкції через газопровід "Північний потік — 2" — ці дані підтвердив посол США у Німеччині Річард Гренелл. Американський дипломат запевнив міжнародну спільноту, що  законопроєкт "можуть ухвалити дуже швидко, попри виборчу кампанію" в Штатах.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Катар, який є одним з найбільших в світі виробників скрапленого природного газу і головним конкурентом російського "Газпрому", планує до 2025 року збільшити виробництво в півтора рази — до 110 мільйонів тонн.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?