Погрози стали реальністю - Трамп готується підписати обіцяний спецуказ
Категорія
Світ
Дата публікації

Погрози стали реальністю - Трамп готується підписати обіцяний спецуказ

Джерело:  online.ua

Американський лідер Дональд Трамп після нового резонансного конфлікту з Twitter ухвалив рішення підписати спеціальний указ про соцмережі - за попередніми даними, він планує це зробити уже 28 червня. Варто зазначити, що поки не повідомляється, що саме буде у цьому документі, однак сам Трамп 27 травня публічно заявив, що має намір ввести регулювання соцмереж або навіть закрити їх після того, як Twitter зробив зауваження до його посту. Такими даними поділився анонімний представник Білого дому, передає ONLINE.UA з посиланням на DW.

Журналісти видання звертають увагу на те, що поки незрозуміло, на яких правових підставах можливе подібне регулювання соцмереж. На скандал миттєво відреагував очільник соцмережі Facebook Марк Цукерберг - він назвав невідповідною реакцію Трампа в конфлікті з Twitter. Також підприємець зізнався, що наразі не знає, що задумала команда Трампа. Однак, в цілому, на думку Цукерберга, буде неправильно, якщо уряд "піддаватиме цензурі якусь платформу, оскільки він стурбований цензурою". Що цікаво, Twitter відмовився від коментарів з приводу намірів Трампа. А Google поки не відреагував на те, що відбувається.

Нагадаємо, що скандал розгорівся після того, як 26 травня соцмережа Twitter вперше перевірила твіт президента США. У цьому повідомленні очільник Білого дому запевняв, що голосування за допомогою пошти нібито сприяє підтасуванню результатів. Twitter позначив твіт як такий, що вводить в оману, після чого Трамп звинуватив соцмережу у втручанні в майбутні президентські вибори в США.

Як повідомляв раніше ONLINE.UА, після декількох місяців провальних спроб ФБР США вдалося зламати iPhone стажера ВПС Саудівської Аравії Мохаммеда Саїда аль-Шамрані, якого звинувачують у вбивстві 3 людей на базі ВМС США в грудні 2019 року. Директор бюро Крістофер Рей поскаржився на те, що ФБР не отримало жодної допомоги від компанії Apple - спалахнув скандал. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?