У Кабміні обговорюють створення нової спецструктури - чим вона займатиметься
Категорія
Україна
Дата публікації

У Кабміні обговорюють створення нової спецструктури - чим вона займатиметься

У Кабміні обговорюють створення нової спецструктури - чим вона займатиметься
Джерело:  online.ua

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов оголосив. що у відомстві триває обговорення щодо створення санітарно-епідеміологічної служби — вона підпорядковуватиметься міністерству. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його брифінг 28 травня.

За його словами, державна санітарно-епідеміологічна служба не буде відокремлена в окрему структуру.

"…Щодо виділення в окремий орган центральної виконавчої влади — таке питання ми наразі не розглядаємо, ми розглядаємо створення протиепідеміологічної служби саме у складі міністерства охорони здоров’я, яка б виконувала дуже чіткий функціонал… В тому числі встановлення інфекційного контролю, реагування на відповідні ситуації…", - зауважив Степанов.

Нагадаємо, станом на ранок у четвер, 28 травня, на території України підтвердили вже 22 382 інфікованих коронавірусом COVID-19. Зростання за добу лишається високим - 444 за попередній день.

З 22 травня почався новий етап виводу країни з карантинних обмежень. Вже у понеділок, 25 числа, відновили роботу метрополітени у Києві, Харкові, Дніпрі. Водночас окремі регіони ще не послабили карантин через наявну епідемічну ситуацію.

Як повідомляв ONLINE.UA, на тлі поширення коронавірусу COVID-19 приблизно кожен шостий представник людства віком до 29 років втратив роботу. За словами фахівців Міжнародної організації праці ООН, пандемія вдарила одразу по багатьох напрямках, наслідки цього будуть суттєвими довгий час.

У МОТ зауважили, пандемія призвела не тільки до зростання безробіття, але й пошкодила систему освіти — створила нові перешкоди на шляху тих, хто намагається змінити професію чи взагалі тільки увійти на ринок праці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?