YouTube опинився в епіцентрі гучного скандалу - цікаві подробиці
Категорія
Технології
Дата публікації

YouTube опинився в епіцентрі гучного скандалу - цікаві подробиці

YouTube опинився в епіцентрі гучного скандалу - цікаві подробиці
Джерело:  online.ua

Відеохостинг YouTube вляпався в черговий скандал - користувачі почали звинувачувати сервіс у видаленні коментарів до відео, зміст яких критикує владу КНР. Варто зазначити, що платформа вже вибачилася, заявивши, що видалення стало результатом помилки в автоматизованій системі модерації. Скандал спалахнув після того, як користувачі помітили, що негативні коментарі почали зникати під відео. Зокрема YouTube видаляв коментарі з критикою Комуністичної партії Китаю. Вони містили такі вирази як "комуністичні бандити" або "партія за 50 центів". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на TechCrunch.

Що особливо цікаво, видалення відбувалося практично зразу ж, причому, навіть у тих випадках, коли певні вирази використовували у позитивному сенсі. Одним з перших на зачистку звернув увагу засновник Oculus and Anduril Палмер Лакі.

Відеохостинг зразу ж заявив, що коментарі могли видалити в рамках виконання політики компанії з зачистки повідомлень, які містять погрози, пропагують ненависть і ворожнечу.

"Користувачі можуть повідомляти про підозрілі ситуації, щоб усувати помилки й допомагати нам удосконалювати продукт", - підкреслили представники YouTube.

Варто зазначити, що нещодавно компанія повідомила, що перехід співробітників на віддалену роботу і переклад модерації на системи штучного інтелекту може викликати зростання випадків помилкового видалення контенту. Не можна й забувати про той факт, що в грудні 2019 року YouTube змінив правила публікації відео. Відеосервіс обіцяв видаляти той контент, який містить або має на увазі приховані загрози, і ввести обмеження на використання лексики, яка принижує. Зазначалося, що винятком стануть сатиричні відео, а також публікації, призначені для освітніх, наукових або художніх цілей.

Як повідомляв ONLINE.UA,  найвідоміший відеохостинг YouTube неочікувано для всіх видалив  акаунт одного з російських телеканалів "Крим 24", а також двох інформагентств Anna News і News-Front.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?