Коронавірус в Україні - вчені здивували неочікуваною новиною
Категорія
Україна
Дата публікації

Коронавірус в Україні - вчені здивували неочікуваною новиною

Джерело:  online.ua

Українські вчені виступили з неочікуваною заявою - вони наголосили, що пік захворюваності на коронавірус у країні пройдено. Такою радісною новиною поділився віцепрезидент НАН України, академік Анатолій Загородній під час пресконференції 28 травня, передає ONLINE.UA.

"Перший прогноз був оприлюднений 13 березня, він виявився досить успішним і виправдався... Це стосується і щоденної кількості хворих, і летальності, і головне, що вдалося передбачити, - пік захворюваності, який припав на перший тиждень травня. Ми можемо бачити, що якраз пік зараз вже подолано, хоча схил досить пологий, але все ж ми виходимо на зменшення кількості хворих щодня", - заявив Анатолій Загородній.

Він також зазначив, що згідно з прогнозами, якби карантин був введений всього на один тиждень пізніше, то захворюваність була б вищою в 3-4 рази. Варто звернути увагу на те, що вчені КПІ раніше прогнозували початок спаду пандемії коронавірусу в кінці травня. На їхню думку, перша хвиля захворювання закінчиться у вересні, але вони не відкидають ймовірність появи другої хвилі пандемії в осінньо-зимовий період 2020-2021 року, але з меншою амплітудою.

Що важливо розуміти, що за минулу добу зафіксовано різке зростання захворюваності на коронавірус - 477 випадків. Всього в Україні 22 382 лабораторно підтверджених випадки COVID-19, з них 669 летальних, 8439 пацієнтів одужали.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA,  політична еліта ЄС б’є на сполох через нову масштабну проблему  — так, експерти Ради Європи по боротьбі з тероризмом всерйоз стурбовані тим, що після пандемії коронавірусу у світі може зрости ризик використання екстремістами біологічної зброї.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?