День батька 2020 - коли відзначають нове свято в Україні
Категорія
Календар Свят
Дата публікації

День батька 2020 - коли відзначають нове свято в Україні

Джерело:  online.ua

В Україні вже вдруге відзначатимуть День батька. Хоча це сімейне свято відзначали українці давно, але коли його закріпили на законодавчому рівні, то стали готуватися до нього заздалегідь, щоб підготувати для своїх улюблених татусів найкращі подарунки і привітання. ONLINE.UA розповідає, коли День батька випадає в 2020 році і як відзначають це свято в Україні. Не забудьте в цей день привітати своїх найрідніших людей і подякувати їм за любов і турботу!

День батька 2020 - дата свята в Україні

5ecf85d9ea725

Щорічно День батька відзначають у третю неділю першого літнього місяця, а це значить, що в цьому році ми будемо святкувати і вітати улюблених татусів 21 червня. На офіційному рівні це сімейне свято в Україні відзначається тільки другий рік - його затвердили весною 2019 року указом президента. Метою установи нового свята в країні, в рамках якого вшановують батьків і глав сімейств, є стимулювання к забезпеченню сприятливих умов для всебічного розвитку сім'ї як основи суспільства, а також підвищенню статусу чоловіка як батька в процесі виховання дітей.

День батька - як відзначають свято в Україні та світі

Історія свята День батька бере свій початок в США. Саме там його ініціювала жінка на ім'я Сонора Додд, яка ще в 1909 році на церковній службі з нагоди Дня матері задумалася про те, що подібне свято має бути і у чоловіків. Справа в тому, що батько Сонори, якого звали Вільям Смарт, сам виховував шістьох дітей після того як його дружина померла під час пологів. Він мужньо переніс всі тяготи долі і став для своїх дітей прикладом мужньої, люблячої, порядної людини. Сонора мріяла висловити подяку своєму батькові, а разом з ним і всім тим татам, які беруть участь у вихованні дітей. Зі своєю ідеєю присвятити святковий день всім батькам в світі вона звернулась в міську мерію, і там її ініціативу підтримали. Було прийнято рішення відзначати День батька в місті 5 червня, в день народження Вільяма Смарта. Але до призначеної дати не встигли закінчити всі приготування, тому свято перенесли на 19 число. Незабаром свято, яке дочка присвятила своєму батькові в знак вдячності і подяки за любов, стало популярним і в інших містах США.

У 1966 році президент США Ліндон Джонсон підписав указ, яким затвердив нове національне свято - День батька. Згодом воно стало міжнародним, так як його ввели і багато інших країн. Майже у всьому світі День батька відзначають у третю неділю червня, але в деяких країнах вирішили цьому святу присвятити інший день. Наприклад, в Італії День батька відзначають 19 березня, в Німеччині - в першу неділю червня, в Грузії - 3 жовтня.

5ecf86c617f4a

Традиції святкування в кожній країні відрізняються. Як правило, до Дня батька в країнах організовують громадські конференції, на яких обговорюють моменти правильного і відповідального батьківства та проблеми, які виникають при вихованні дітей.

Символом свята вважається троянда, яку приколюють до одягу як знак безмежної любові і поваги до батьків. Білу троянду вибирають, якщо батько помер, червону - якщо ще живий. В Україні люблять відзначати День батька в теплому сімейному колі, а ось в Фінляндії з особливим розмахом і гучними гуляннями. В Австралії День батька - привід вибратися на природу. Вважається, що пікніки зміцнюють сімейні узи і приносять в сім'ю щастя. В Італії День батька є головним святом італійських чоловіків. Традиційні подарунки - парфум або пляшка дорогого вина.

Раніше ONLINE.UA ділився добіркою оригінальних ідей подарунків на День батька. Приготуйте своєму улюбленому татові справжній сюрприз, від якого він буде в захваті!

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?