Вже є план - команда Зеленського поділилася з українцями важливими даними
Категорія
Політика
Дата публікації

Вже є план - команда Зеленського поділилася з українцями важливими даними

Джерело:  fakty.ua

Команда українського лідера Володимира Зеленського вже готує стратегію деокупації Криму. За словами міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, поки план існує лише у чорновому варіанті, однак згодом його розширять та доповнять. Український дипломат наголошує, що даний план доповнять ініціативами від РНБО, уряду та Офісу Президента. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Факти".

"Більш великий і детальний план деокупації має включати і внутрішню політику, і зміни в законодавстві", - пояснив глава МЗС України.

Окрім того, Дмитро Кулеба зазначив, що всі учасники зведуть ідеї та плани в один комплексний документ. Наразі проєкт частини МЗС написаний, але він ще остаточно не фіналізований. Український дипломат має надію, що до роботи над стратегією активно підключиться перша заступниця міністра Еміне Джеппар, оскільки "у неї є багато конкретних пропозицій з приводу Криму".

Що важливо розуміти, нещодавно український лідер Володимир Зеленський заявляв, що наша країна не відступає від позиції повернення під свій контроль окупованих територій, у тому числі анексованого Криму.
Віцепрем'єр – міністр реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков переконаний, що необхідно створити міжнародний майданчик для переговорів з деокупації Криму, оскільки під час нормандських переговорів питання Криму не обговорюють.

20 травня глава держави Володимир Зеленський зізнався, що питання Криму нині обговорюється на міжнародних майданчиках недостатньо. Окрім того, тих майданчиків, що наразі існують, замало, щоб повернути окупований РФ Крим. Президент запевнив українців, що обговорює ситуацію по Криму з усіма європейцями, з якими зустрічається, однак, як виявилося, цього замало.

Як повідомляв ONLINE.UA,  президенту РФ Володимиру Путіну знову не вдалося реалізувати  черговий маніпулятивний план по "легалізації" окупації Криму. Посли ЄС при ООН, які погодилися взяти участь у відеоконференції окупантів, не виправдали надії Москви.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?