Це неприпустимо: ОБСЄ жорстко звернулася до сторін війни на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Це неприпустимо: ОБСЄ жорстко звернулася до сторін війни на Донбасі

Джерело:  online.ua

Спецпредставниця ОБСЄ у Тристоронній контактній групі Гайді Ґрау звернулася до сторін-підписантів Мінських угод із закликом не допустити ескалації на Донбасі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт організації.

За її словами, останнього часу зафіксовано кількість порушень режиму припинення вогню, яка перевищує показники минулих тижнів.

"Я закликаю підписантів Мінських угод вжити подальших дій для зниження напруженості. Це питання опинилося в центрі обговорень ТКГ", - говориться у заяві представниці ОБСЄ.

Ґрау додала, серед постраждалих внаслідок бойових дій у Донецькій та Луганській області є діти.

"Зросла кількість поранених серед цивільного населення. За даними Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, у травні п'ятеро дітей отримали поранення, тобто більше, ніж за перші чотири місяці цього року. Це неприпустимо", - підкреслила вона.

Нагадаємо, війна на Донбасі почалася навесні 2014 року із вторгнення російських бойовиків у кілька міст та населених пунктів регіону. Цьому передувала анексія Криму.

Від початку вторгнення, за даними ООН, загинули щонайменше 13 тисяч осіб, мільйони інших втратили домівки та переїхали до інших регіонів України чи навіть за кордон.

Як повідомляв ONLINE.UA, Україна, Росія та місія ОБСЄ провели відеопереговори у форматі Тристоронньої контактної групи у четвер, 28 травня.

За даними Києва, українська сторона перш за все наголосила на необхідності підтримання сталого режиму тиші, а також доступу для міжнародних спостерігачів у всі окуповані райони. Представники ОБСЄ додали — патрулі виявили ознаки присутності важкої техніки з боку агресора.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?