Ми не можемо дозволити - Кабмін виступив з важливою заявою
Категорія
Україна
Дата публікації

Ми не можемо дозволити - Кабмін виступив з важливою заявою

Джерело:  Mind

Міністр юстиції Денис Малюська виступив з гучною заявою - він розповів, що скорочення числа діючих тюрем в Україні почнеться на поточному тижні. Політик також зазначив, що майже жодна в'язниця в країні не заповнена на 100%, тому є потенціал для їхнього закриття. За словами глави відомства, українська влада не може дозволити утримання в'язниці, завантаженої на 30-40%. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Mind".

"Перший етап запустимо на цьому тижні і оголосимо перелік з дев'яти в'язниць, де стартує процес заморожування: звільнення персоналу, вивезення засуджених в інші місця утримання", - заявив міністр.

Окрім того, він наголосив, що скорочення числа в'язниць пов'язано з наміром зменшити витрати держбюджету на пенітенціарну систему.

"Ми не можемо дозволити утримання в'язниці, завантаженої на 30-40%. Але це не означає ліквідацію саме таких закладів. Може, вони не наповнювалися штучно - через певні лобі туди направляли менше засуджених, а умови там нормальні. Тоді ми ліквідуємо в'язницю навіть зі значним наповненням і переведемо засуджених в кращі умови", - підкреслив Денис Малюська.

Він також додав, що Мін'юст планує переходити на установи виконання покарань з комбінованим режимом безпеки, що сприятиме подальшому їхньому скороченню.

"Це потрібно для економії коштів. У системі вкрай низька зарплата у працівників - 8 000 грн на міс. І надвисокі витрати на утримання установ. Так ми зменшимо витрати, а за рахунок звільнень піднімемо оплату іншим працівникам", - заявив міністр.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно  Малюська відверто зізнався,  що його абсолютно не влаштовує зарплата на посаді і він розглядає варіант пошуку іншої роботи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?