Повернення жорсткого карантину - Кличко назвав дві головні умови
Категорія
Україна
Дата публікації

Повернення жорсткого карантину - Кличко назвав дві головні умови

Повернення жорсткого карантину - Кличко назвав дві головні умови
Джерело:  online.ua

Влада Києва може піти на посилення карантину, якщо цього вимагатиме ситуація з епідемією COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ мера столиці Віталія Кличка 28 травня.

За його словами, наразі послаблення потроху втілюють, дивлячись на епідемічну ситуацію.

"Головне – щоб послаблення не призвели до нової хвилі захворюваності. Якщо кількість хворих на коронавірус буде збільшуватися, в нас є алгоритм дій. Київ визначив умови, за яких місту доведеться повернутися до карантинних обмежень", - додав мер.

Представники комісії з надзвичайних ситуацій Києва визначили два головних фактори, які можуть призвести до більш жорсткого карантину:

  • кількість нових випадків COVID-19 сягне понад 24 на 100 тисяч населення за 7 днів;

  • завантаженість ліжок у лікарнях, що приймають пацієнтів з коронавірусом, сягне понад 75%.

"Уряд визначив показники, за якими можна запроваджувати послаблення. Ми ж – розробили алгоритм, за яким, у разі погіршення епідеміологічної ситуації, місто вживає заходів. І може посилювати обмеження, щоб упередити стрімке розповсюдження вірусу", - додав Кличко.

Він закликав усіх дотримуватися правил — носити маски, тримати соціальну дистанцію.

Нагадаємо, станом на ранок 28 травня в Україні підтвердили 22 382 випадки коронавірусу COVID-19. За добу зростання становить 444. Безпосередньо у Києві кількість нових пацієнтів 54, з них 11 - медики.

Як повідомляв ONLINE.UA, українські вчені виступили з неочікуваною заявою — вони наголосили, що пік захворюваності на коронавірус у країні пройдено. Такою радісною новиною поділився віцепрезидент НАН України, академік Анатолій Загородній.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?