День Києва онлайн: мерія пояснила, як проходитиме святкування
Категорія
Україна
Дата публікації

День Києва онлайн: мерія пояснила, як проходитиме святкування

День Києва онлайн: мерія пояснила, як проходитиме святкування
Джерело:  online.ua

Мерія столиці наголосила, що святкування Дня Києва 2020 року відбудеться онлайн через епідемію коронавірусу COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву мера Віталія Кличка.
За його словами, свято передбачається вже у неділю, 31 травня.

"Зазвичай в столиці відбувалися великі концерти, фестивалі їжі, ярмарки, "Пробіг під каштанами". Але, цього року такі масові заходи заборонені. І день Києва будемо святкувати в онлайн форматі. Зокрема, на телеканалі "Київ" будуть транслювати живі концерти відомих українських виконавців. Покажуть і програми про історію столиці та про те, чим вона живе сьогодні", - пояснив очільник міста.

Наразі триває підготовка сюрпризів для користувачів соціальних мереж — інтернет заповнять святковими відеороликами.

"Традиційний "Пробіг під каштанами" – відбудеться теж в онлайн форматі. Там є цікава задумка. За всіх киян бігтимуть кілька людей. Вулиці перекривати не будуть. Організатори пропонують киянам приєднатися до благодійної акції і зробити грошовий внесок – 100 гривень. Кошти спрямують на потреби українських лікарів та медичних установ, – Центру дитячої кардіології, кардіохірургії МОЗ України та інших", - підкреслив Кличко.

Водночас 31 травня запланований старт усіх фонтанів. Поліція та муніципальна варта будуть працювати у Києві у посиленому режимі. Жодних обмежень на в'їзд до міста вводити не планують.

Нагадаємо, за останню добу у Києві виявили 54 нових випадки COVID-19. Загалом в Україні за добу 444 нових пацієнтів, загальна кількість сягнула 22 382.

Як повідомляв ONLINE.UA, вчені виступили з неочікуваною заявою — вони наголосили, що пік захворюваності на коронавірус у країні пройдено. Такою радісною новиною поділився віцепрезидент НАН України, академік Анатолій Загородній під час пресконференції 28 травня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?