Тільки за бажанням - в Україні починається весняний призов в армію за новими правилами
Категорія
Україна
Дата публікації

Тільки за бажанням - в Україні починається весняний призов в армію за новими правилами

Джерело:  online.ua

Весняний призов українців в армію почнеться в травні-червні 2020 року - його перенесли у зв'язку з карантином по коронавірусу. У цей році на військову службу будуть призивати за новими правилами відповідно до указу президента і розпорядження Кабміну від 26 лютого 2020 року. Вони передбачають, що обов'язковому призову на строкову військову службу підлягають особи від 20 до 27 років, які не мають права на відстрочку. Юнаки віком 18-19 років зможуть піти в армію тільки за власним бажанням на підставі особистої письмової заяви. Такі уточнення щодо весняного призову зробили в Генштабі ЗСУ 28 травня, повідомляє ONLINE.UA.

"Пунктом 5 розпорядження Кабінету Міністрів України від 26.02.2020 № 179-р «Про затвердження чисельності громадян України, які підлягають призову на строкову військову службу, обсягу видатків для проведення для проведення призову у травні - липні 2020 року» (зі змінами) визначено, що призов громадян України у віці 18-19 років проводиться за їх бажанням (за письмовою заявою) ", - йдеться в заяві Генштабу.

Командування ЗСУ підкреслило, що міністр оборони України вже направив відповідні листи на ім'я голів призовних комісій всіх рівнів, в яких рекомендував розглядати питання надання відстрочки від призову на строкову військову службу придатним за станом здоров'я громадянам України віком 18-19 років відповідно до частини 15 статті 17 Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу".

Важливо додати, що в рамах весняного призову на строкову військову службу планують призвати 16,5 тисячі українців. Крім того, на службу призвуть 500 офіцерів запасу. Вже з 2 липня вони пройдуть тримісячні спецкурси підвищення кваліфікації, а після будуть спрямовані на посади у військові частини Збройних сил України. Відповідний наказ вже підписав міністр оборони. До участі в Операції об'єднаних сил на Донбасі ці офіцери запасу залучатися не будуть. Вони можуть піти служити в ООС тільки добровільно за умови укладення контракту.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні введуть новий вид військової служби- він передбачає призов на строкову військову службу резервістів терміном на 6 місяців без оголошення мобілізації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?