Forbes опублікував рейтинг найбагатших українців - хто його очолив
Категорія
Україна
Дата публікації

Forbes опублікував рейтинг найбагатших українців - хто його очолив

Джерело:  Forbes

Видання "Forbes Україна" вперше за останні 4 роки оприлюднило список 100 найбагатших українців. Як зазначає редакція ЗМІ, загальна сума їхніх статків оцінюється в 31 мільярд доларів, а мільярдерами в цьому списку є вісім людей. Очолив рейтинг  Forbes  відомий олігарх Рінат Ахметов. Його статки оцінили в 2,8 мільярда доларів. Варто звернути увагу на те, що це в шість разів менше, аніж було в олігарха у 2013 році, передає ONLINE.UA з посилання на сайт журналу.

Рінат Ахметов

На другій щаблині опинився Віктор Пінчук з 1,4 мільярда доларів. Що цікаво, стільки ж має і колишній президент України Петро Порошенко, який розмістився на третій сходинці рейтингу.

Віктор Пінчук

Видання наголошує, що Порошенко повернувся у список мільярдерів Forbes через п'ять років. У 2014 році він мав 1,3 мільярда доларів, а вже у 2015 році видання нарахувало у нього "лише" 930 мільйонів доларів.

5ecfae2cbd9ae

Петро Порошенко

Четверте місце посідає одразу двоє людей – подружжя Олександра та Галини Гереги. Вони власники мережі супермаркетів "Епіцентр" та "Нова лінія". Олександр Герега, окрім того – народний депутат. В них 1,3 мільярда доларів. Далі розмістилися Геннадій Боголюбов (1,2 мільярда доларів), Юрій Косюк та Костянтин Жеваго (по 1,1 мільярда доларів в кожного). На восьмому місці – олігарх Ігор Коломойський з 1 мільярдом доларів. Саме він замикає список українських мільярдерів.

Видання звертає увагу на те, що щоб потрапити в топ-100 найбагатших українців, достатньо було 95 мільйонів доларів. Саме стільки у співвласника мережі супермаркетів "Таврія В" Бориса Музальова, який і опинився на 100 позиції.

Як повідомляв ONLINE.UA, виконавчий директор корпорації Apple Тім Кук заробив у 2019 році близько 11 мільйонів доларів. Скільки заробляють люди у легендарній компанії - можна дізнатися в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?