МЗС Німеччини екстрено викликало посла Росії - що відбувається
Категорія
Політика
Дата публікації

МЗС Німеччини екстрено викликало посла Росії - що відбувається

Джерело:  online.ua

Міністерство закордонних справ Німеччини терміноВО "запросило на розмову" посла Росії Сергія Нечаєва у зв'язку з хакерською атакою на Бундестаг в 2015 році, за якою, як підозрюють, стоїть команда очільника Кремля Володимира Путіна. Наразі відомо, що державний секретар Федерального МЗС Мігель Бергер запросив російського посла Сергія Нечаєва в Федеральне міністерство закордонних справ для важливої розмови. Окрім того, зазначається, що від імені федерального уряду він рішуче засудив хакерську атаку на Бундестаг Німеччини. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт відомства.

"Посилаючись наордер на арешт росіянина Дмитра Бадіна, виданий Генеральним прокурором 5 травня 2020 року, російський посол був проінформований про те, що федеральний уряд використає режим кіберсанкцій ЄС проти осіб, відповідальних за напад на Бундестаг, в тому числі пана Бадіна", - повідомляє МЗС ФРН.

Варто звернути увагу на те, що ордер на арешт Бадіна був виданий на підставі термінової підозри, що обвинувачений, діючи спільно з іншими особами, здійснив розвідувальну діяльність проти ФРН для спецслужби іноземної держави.

"Обвинувачений вважається підозрюваним у причетності до хакерського нападу на німецький Бундестаг в квітні/травні 2015 року як член групи APT28. Є достовірні докази, що він був співробітником військової спецслужби ГРУ на момент нападу", - кажуть німецькі дипломати.

В МЗС ФРН наголосили, що федеральний уряд також оцінює цей процес на тлі розслідування у справі про вбивство в Берліні і залишає за собою право приймати подальші заходи. Нещодавно видання Der Spiegel заявило, що російська військова розвідувальна служба ГРУ отримала доступ до електронних листів з парламентського офісу Меркель в ході хакерської атаки на парламент Німеччини в 2015 році.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що лідерка ФРН Ангела Меркель заявила, що під час головування її країни в Раді ЄС Росія і надалі створюватиме проблеми, і про це не можна забувати.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?