Шмигаль несподівано назвав головний плюс пандемії в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Шмигаль несподівано назвав головний плюс пандемії в Україні

Джерело:  online.ua

28 травня очільник Кабінету міністрів України Денис Шмигаль виступив з гучною заявою - він підкреслив, що пандемія коронавірусу надала певний імпульс українським реформам, в першу чергу реформі охорони здоров’я. За його словами, це може бути тим найбільшим плюсом, який поки ніхто не помітив. За словами Шмигаля, в умовах пандемії – це та реформа, потреба в якій і недоліки якої проявилися найбільше. На думку політика, реформа медицини має бути завершена за допомогою наших міжнародних партнерів, але коронакриза показала помилки, які були допущені при попередніх розрахунках цієї реформи, тому влада перерахує і тарифи з НСЗУ, і пакети послуг. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт КМУ.

"Якщо інфекційна лікарня не має хворих, це не значить, що лікарі не мають отримувати зарплатні. Ще одна проблема – це психіатрія та туберкульозні диспансери. Все це потребує окремої уваги і окремих розрахунків, тому другий етап реформи може розтягнутись у часі. І ми будемо просити підтримати нас в реалізації цієї реформи", - наголосив Денис Шмигаль.

Окрім того, Кабмін розповідає про зустріч Шмигаля з послами Великої сімки, на якій сторони обговорили ситуацію з подоланням пандемії Covid-19, схвалену українським урядом Програму стимулювання економіки для подолання наслідків епідемії коронавірусу, продовження медичної реформи в Україні, співпрацю України з МВФ та інші актуальні питання співробітництва.

Денис Шмигаль звернув увагу на те, що на порядку денному стоять ті реформи, які нададуть поштовх і полегшать економічний розвиток: "реформа митниці, реформа оподаткування малого і мікробізнесу, "регуляторна гільйотина" - реформа з дерегуляції, щоб полегшити роботу малого бізнесу, та необхідність приватизації.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, українські вчені виступили з неочікуваною заявою  — вони наголосили, що пік захворюваності на коронавірус у країні пройдено. Цю інформацію вже підтвердив віцепрезидент НАН України, академік Анатолій Загородній.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?