НАБУ розкрило масштаби корупції в Укрзалізниці - обсяги збитків вражають
Категорія
Економіка
Дата публікації

НАБУ розкрило масштаби корупції в Укрзалізниці - обсяги збитків вражають

НАБУ розкрило масштаби корупції в Укрзалізниці - обсяги збитків вражають
Джерело:  online.ua

У Національному антикорупційному бюро оголосили про 21 кримінальне провадження через корупцію в "Укрзалізниці". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на онлайн-дискусію з відповідною назвою - "Корупція на "Укрзалізниці".

За словами детектива бюро Дениса Гюльмагомедова, обсяги збитків від корупції у структурі сягають 1,1 мільярда гривень.

"На сьогодні ми розслідуємо 21 кримінальне провадження в активній стадії досудового розслідування за фактами злочинів, пов'язаних з діяльністю "Укрзалізниці", 15 осіб повідомлені про підозру", - додав він.

Наразі правоохоронні органи готуються надати суду документи двох справ, пов'язаних з іменами двох народних депутатів. Вони були бенефіціарами корупційних злочинів в "Укрзалізниці". Також у розслідуваннях фігурують колишній позаштатний радник експрезидента, посадовці "УЗ" та представники бізнесу.

"Навантаження нашого відділу: близько 50% складають справи "Укрзалізниці", - резюмував Гюльмагомедов.

У НАБУ додали, головні правопорушення пов'язані зі зловживаннями у процесі публічних закупівель, обслуговуванням боргових зобов'язань, страхової діяльності, надання пільг на тарифи вантажних перевезень.

Як повідомляв ONLINE.UA, 26 травня українська генпрокурорка Ірина Венедіктова записала термінове звернення до українців, в якому звинуватила керівництво й прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у неналежному виконанні службових обов‘язків і пообіцяла реакцію з боку Офісу генпрокурора. За її словами, вивчення стану організації розслідування кримінальних проваджень засвідчило про численні порушення та неналежне виконання службових обов‘язків керівництвом та прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?