Путін не зміг це зробити - політолог розповів про ганебний провал Кремля
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін не зміг це зробити - політолог розповів про ганебний провал Кремля

Путін не зміг це зробити - політолог розповів про ганебний провал Кремля
Джерело:  24 канал

Політичний експерт Сергій Постоловський звернув увагу на те, що під час мінських переговорів щодо врегулювання збройного конфлікту на Донбасі команда очільника Кремля Володимира Путіна робить усе можливе, аби агресивно залякати Україну. За словами експерта, головна причина нападок представників РФ на Україну на переговорах Тристоронньої контактної групи – у Кремлі не змогли забезпечити процес прямих перегорів України з окупаційними адміністраціями, а це означає, що план Путіна знову провалився, передає ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

"Демарш представника РФ Гризлова пов’язаний із тим, що Кремль думав протягом року реалізувати план щодо прямих переговорів України з бойовиками. Щоб Росія мала такий статус, як Німеччина і Франція, - спостерігача. На щастя, що Україні вдалося уникнути цієї пастки. І це великий плюс для нас", - наголошує політолог.

Окрім того, не потрібно також забувати й про те, що Кремлю наразі конче важливо хоча б трохи послабити санкції, адже в країні дуже багато проблем. Команда Путіна плекала надію про запуск газопроводу "Північний потік-2". Однак навіть німецька влада 15 травня офіційно заявила, що відмовляється від боротьби за долю газопроводу на підставі рішення Федерального мережевого агентства і норм оновленої газової директиви ЄС.

За словами Постоловського, у наступному році Росії потрібно повертати багато кредитів. Проте через коронавірусу і падіння цін на нафту погіршилася економічна ситуація в РФ. Відповідно соціальна ситуація в країні також напружена.

"Якщо почнуться масові протести в окремих регіонах, то це матиме ефект доміно по всій Росії", - пояснює експерт.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 26 травня російський президент Володимир Путін під час відеоконференції з міністром оборони Сергієм Шойгу шокував черговою скандальною заявою — він почав стверджувати, що Росія вже пройшла пік пандемії коронавірусу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?