У США готують приємний сюрприз для України - що чекає на Київ
Категорія
Україна
Дата публікації

У США готують приємний сюрприз для України - що чекає на Київ

Джерело:  online.ua

У Міністерстві оборони Сполучених Штатів відзначили прогрес України у боротьбі з корупцією, підвищенні прозорості та посиленні громадського нагляду. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на CNN.

Телеканал цитує власні джерела в американському уряді. За наявними даними, представники Пентагону проінформували Конгрес США, що офіційний Київ заслуговує на отримання 125 мільйонів доларів — пакету військової допомоги.

Згадані гроші — це частина загального пакета з 250 мільйонів доларів, які американська влада узгодила надати українському уряду для покращення безпекової ситуації.

Згідно з офіційними даними, кошти спрямують на придбання мобільних радіолокаторних систем, машин швидкої допомоги, обладнання безпечного зв'язку та патрульних катерів.

У Пентагоні наразі на офіційному рівні не прокоментували жодним чином відомості про підготовку пакету.

Нагадаємо, Сполучені Штати вирішили надати Україні військову допомогу вже за каденції адміністрації президента Дональда Трампа. За його попередника Барака Обами Київ отримував лише гуманітарну підтримку. Саме політик-республіканець неодноразово про це нагадував, критикуючи опонентів з Демократичної партії.

Як повідомляв ONLINE.UA, зі Сполучених Штатів надійшли чудові новини — американська влада вирішила надати додаткову допомогу Україні для боротьби з коронавірусом. Вже переведено мільйон доларів, які підуть на закупівлю медичного обладнання та матеріалів. Ця допомога була надана через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?