Виходимо на фінішну пряму - Зеленський невідкладно звернувся до усіх українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Виходимо на фінішну пряму - Зеленський невідкладно звернувся до усіх українців

Виходимо на фінішну пряму - Зеленський невідкладно звернувся до усіх українців
Джерело:  online.ua

28 травня глава держави Володимир Зеленський звернувся до українців - він повідомив, що децентралізація фактично виходить на фінішну пряму, оскільки Кабінет міністрів уже затвердив перспективні плани для всіх областей нашої країни. За словами президента, вони стануть основою для формування територіальних громад та побудови успішної країни, у якій комфортно жити. Окрім того, Володимир Зеленський наголосив, що з формуванням територіальних громад зменшиться вплив центральної влади на розпорядження коштами. Що важливо розуміти, місцеві мешканці зможуть всередині власної громади обирати, що розвивати, де будувати школу чи дитячий садок. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт ОПУ.

«Українці зможуть отримувати якісніші й більше послуг на місцях – там, де вони живуть. Зможуть розбудовувати свої міста та села, зробити їх зручнішими та комфортнішими», – підкреслив український лідер.

Варто звернути увагу на те, що перспективні плани вже затверджені для всіх областей України, за винятком тимчасово окупованої території АР Крим. Тимчасово окуповані території Донбасу потрапляють у план.

Як відомо, реформа децентарлізації була запущена 6 років тому - невдовзі після Революції Гідності. Спершу її головним ідеологом був колишній глава держави Петро Порошенко, а згодом й прем'єр Володимир Гройсман. Після виборів у 2019 році реформу успішно продовжила команда чинного президентаВолодимира Зеленського.

"Суть реформи передбачає створення на усій території країни окремих територіальних громад – об'єднання найближчих міст, маленьких містечок, селищ та сіл. Разом з об'єднанням громадам надаються й частина грошей, які раніше йшли податками у державний бюджет", - пояснює влада.

Головною ціллю реформи є те, щоб українські громадяни отримали гроші на місцях і самотужки могли вирішувати, куди їх вкладати й що будувати у своєму населеному пункті передусім.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, 28 травня глава українського уряду  Денис Шмигаль наголосив,  що пандемія коронавірусу надала певний імпульс українським реформам, в першу чергу реформі охорони здоров’я.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?