Борги побили рекорд - у Путіна зважилися на шокуюче зізнання
Категорія
Світ
Дата публікації

Борги побили рекорд - у Путіна зважилися на шокуюче зізнання

Борги побили рекорд - у Путіна зважилися на шокуюче зізнання
Джерело:  online.ua

Економічна криза в Росії, яка виникла на тлі пандемії коронавіруса, погіршується. Уже в цьому місяці через падіння доходів багато росіян не змогли оплатити кредити. На сьогоднішній день борговий тягар громадян РФ побив історичний рекорд - рівень боргового навантаження наблизився до 11%, а це більше, ніж в період кризи 2014-15 років. На таке шокуюче зізнання зважився Банк Росії, який в огляді фінансової стабільності показав реальну ситуацію з борговим навантаженням росіян, які через брак коштів для існування не можуть погасити зобов'язання за кредитами, передає ONLINE.UA.

У Банку Росії відзначили, що 23% позичальників платять кредити в розмірі 80% від своїх доходів. Ці кредити вважаються ризиковими, тому що люди в будь-який момент можуть перестати їх оплачувати. Частина позичальників в квітні-травні вже не змогли своєчасно виконати зобов'язання по кредитах через те, що у них впали доходи. За даними ЦБ, протягом першої половини квітня коефіцієнт виходу в перше прострочення за незабезпеченими кредитами у більшості учасників ринку виріс на 30-50% в порівнянні з березнем. Таке зростання боргового навантаження свідчить про погіршення ситуації в економіці.

Важливо відзначити, що коронавірусна криза завдала потужного удару не тільки по росіянам, а й по репутації і планам глави Кремля Володимира Путіна. Нещодавно стало відомо, що в квітні 2020 року на тлі неробочих днів через пандемію коронавіруса номінальний ВВП Росії, який розраховується в поточних цінах, становив 6,3 трлн рублів - а це на 28% (або на 2,4 трлн рублів) менше , ніж в квітні минулого року. Ці катастрофічні показники офіційно вже підтвердило Міністерство фінансів РФ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що на тлі економічної кризи в Росії рейтинг Путіна впав до історичного мінімуму. Сьогодні йому довіряють лише 28,3% росіян - такого низького показника не було ніколи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?