Трамп оголосив війну соцмережам - медіа з'ясували, що він хоче змінити
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп оголосив війну соцмережам - медіа з'ясували, що він хоче змінити

Трамп оголосив війну соцмережам - медіа з'ясували, що він хоче змінити
Джерело:  online.ua

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп анонсував новий спеціальний указ про соціальні мережі, однак подробиць не надав. Телеканал CNN дізнався окремі деталі цього документу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на американські медіа та їхні джерела.

Журналісти звернули увагу, що новий документ суперечить щонайменше основному закону про діяльність сайтів від 1996 року.

"Проєкт указу президента, підготовлений адміністрацією Трампа, прагне зменшити вплив великих платформ соціальних медіа, у тому числі Twitter та Facebook, й переосмислити критично важливий закон від 1996 року, який захищає вебсайти та технологічні компанії від судових позовів", - пояснив телеканал.

Розпорядження також суперечить статті 230 закону про дотримання пристойності у ЗМІ. Це надає певну свободу сайтам у керуванні контентом. Цей пункт ще називають "26 словами, які створили інтернет".

Затвердження указу може спричинити справжню конфронтацію між адміністрацією Трампа і технологічними компаніями, які володіють соціальними мережами. Журналісти CNN додали, автори проєкту звинуватили соцмережі у "використанні непослідовних, ірраціональних та необґрунтованих виправдань з метою цензури або іншого покарання відносно висловлювань американців". Зокрема, Google нібито допомагає Китаю опитувати населення, Twitter поширює китайську пропаганду, а Facebook отримує прибуток від поширення китайської реклами.

Нагадаємо, напередодні Трамп оприлюднив твіт, у якому звинуватив окремих політиків у планах проведення голосування на президентських виборах поштою. Він назвав це спробою фальсифікації результатів, оскільки усі анкети таким чином підтасують.

Адміністрація Twitter у відповідь на це позначила твіт американського лідера таким, що потребує фактів. Вони мали на увазі, що сам факт проведення голосування поштою не є однозначно фальсифікацією, щоб там не казав Трамп. У США регулярно так голосують тисячі людей з окремих категорій населення.

Як повідомляв ONLINE.UA, очільник Білого дому публічно почав погрожувати соціальним мережам жорстким регулюванням або закриттям після того, як Twitter вперше опублікувала під його постом заклик до користувачів перевірити правдивість тверджень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?