Ми повинні готуватися - в МОЗ терміново звернулися до усіх українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Ми повинні готуватися - в МОЗ терміново звернулися до усіх українців

Джерело:  online.ua

Заступник міністр охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко невідкладно звернувся до усіх українських громадян - він заявив, що МОЗ буде пропонувати іншу стратегію боротьби з коронавірусом під час другої хвилі епідемії: заходи будуть спрямовані на запобігання новому тотальному карантину. Ляшко звертає увагу на те, що українцям вже потрібно готуватися до другої хвилі коронавірусу, оскільки вона може піти за сценарієм грипу та грипоподібних захворювань. Своє попередження він озвучив в ефірі одного з українських телеканалів, передає ONLINE.UA.

"Ми повинні готувати систему охорони здоров'я до цього, щоб не вводити тотальний карантин. Коли ми в перший раз заходили в тотальний карантин, ми поступово послаблюємо заходи... Цей досвід буде оцінений експертами, і ми будемо пропонувати зовсім іншу стратегію боротьби, коли буде друга хвиля", - наголосив головний санітарний лікар.

За його словами, наразі конче важливо запобігти нашаруванню різних інфекцій, щоб грип та коронавірус не циркулювали разом. Також Віктор Ляшко підкреслив, що нульової статистики захворюваності на коронавірус можна очікувати менше ніж за місяць: "Ми говоримо про 22 червня". Однак, що важливо розуміти,  ситуація залежатиме від сезонності коронавірусу.

 "Зараз ми могли б сказати, що є сезонність, бо географія циркулювання вірусу повторює грип і грипоподібні захворювання, але несподівано в цьому нашому графіку з'явилася Росія, яка показує динаміку в той час, коли в Європі вже іде на спад. Зазвичай у нас усі країни європейського регіону повинні були показувати значне зниження", - підсумував Віктор Ляшко.

Як повідомляв ONLINE.UA, влада Києва може піти на посилення карантину, якщо цього вимагатиме ситуація з епідемією COVID-19 - цю інформацію вже підтвердив мер столиці Віталій Кличко. Він зазначив, що наразі послаблення потроху втілюють, звертаючи увагу на епідемічну ситуацію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?