Це сталося - Трамп все-таки підписав обіцяний спецуказ
Категорія
Світ
Дата публікації

Це сталося - Трамп все-таки підписав обіцяний спецуказ

Це сталося - Трамп все-таки підписав обіцяний спецуказ
Джерело:  online.ua

Американський лідер Дональд Трамп все-таки реалізував свої погрози - президент США підписав указ, який повинен подолати "онлайн-цензуру з боку соціальних мереж" в Штатах. Як відомо, сам Трамп 27 травня публічно заявив, що серйозно налаштований ввести регулювання соцмереж або навіть закрити їх після того, як Twitter зробив зауваження до його посту. Що цікаво, адміністрація Twitter відмовляється коментувати дії президента. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Білого дому.

"Президент Дональд Трамп щойно вжив заходів по боротьбі з онлайн-цензурою з боку технологічних корпорацій, в тому числі соціальних мереж", - йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що текст указу поки не опублікований. Наразі команда Дональда Трампа стверджує, що "кошти платників податків не осядуть на рахунках компаній соціальних мереж, які несправедливо пригнічують свободу слова".

"Сьогодні я підписую Розпорядження про захист свободи слова і прав американського народу", - прокоментував своє рішення очільник Білого дому.

Окрім того, Трамп наголосив, що незважаючи на своє невдоволення Twitter, він не буде видаляти свій аккаунт, так як він необхідний для спілкування з американським народом.

Нагадаємо, що скандал розгорівся після того, як 26 травня соцмережа Twitter вперше перевірила твіт американського лідера. У своєму новому дописі Трамп запевняв, що голосування за допомогою пошти нібито сприяє підтасуванню результатів. Twitter позначив це повідомлення як таке, що вводить в оману, після чого Трамп звинуватив соцмережу у втручанні в майбутні президентські вибори в США.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно відеохостинг YouTube вляпався в черговий скандал  — користувачі почали звинувачувати сервіс у видаленні коментарів до відео, зміст яких критикує владу КНР.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?