Зухвале приниження України: посил жорстко відповів на образи німецького політика
Категорія
Політика
Дата публікації

Зухвале приниження України: посил жорстко відповів на образи німецького політика

Зухвале приниження України: посил жорстко відповів на образи німецького політика
Джерело:  Крим.Реалії

Посол України Андрій Мельник особисто відреагував на скандал, влаштований колишнім німецьким канцлером Герхардом Шредером, який близький наразі до Володимира Путіна. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Крим.Реалії".

За його словами, політик намагається новим подкастом повернути пошкоджений імідж. Утім, він залишиться в історії як "синонім цинічного лобіста Кремля, який, незважаючи на свої спроби, зазнав провалу".

"Замість того, щоб надати німецькому суспільству чесну відповідь на питання про залежність його позиції від газпромівсько-роснєфтинських гонорарів, він втрачає самоконтроль, переходить на особистості, вдаючись до сумнівного лексикону", - пояснив Мельник.

Дипломат звернув увагу, Шредер обрав слово zwerg, яке у німецькій має кілька значень. Одне з них - "карлик", відвертий натяк на неповноцінність.

"Втім йдеться про зневажливе ставлення не до особи посла. Мова йде про зухвале приниження України та українців", - підкреслив Мельник.

Він назвав цей інцидент не легковажним, а таким, що має дуже поганий присмак.

Нагадаємо, Герхард Шредер у своєму подкасті назвав Мельника "якимось карликом", який нібито його критикує за позицію стосовно Росії. Слід зауважити, колишній канцлер виступає проти санкцій та іншими шляхами відстоює прокремлівський напрямок у ФРН.

Зараз Шредер очолює раду директорів російської паливної компанії "Роснефть".

Як повідомляв ONLINE.UA, заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар прокоментував заяву колишнього канцлера Німеччини Герхарда Шредера стосовно диппредставника Києва у Берліні. За словами Боднара, подібні твердження — "підлі" та "низькі".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?