Я просто не можу - Трамп емоційно прокоментував новий резонансний скандал в США
Категорія
Світ
Дата публікації

Я просто не можу - Трамп емоційно прокоментував новий резонансний скандал в США

Я просто не можу - Трамп емоційно прокоментував новий резонансний скандал в США
Джерело:  online.ua

Американський лідер Дональд Трамп нарешті прокоментував ситуацію в місті Міннеаполіс (штат Міннесота), де після смерті затриманого афроамериканця Джорджа Флойда почалися заворушення та протести. Він наголосив, що не може залишатися осторонь та забов'язаний втрутитися. Очільник Білого дому пообіцяв, що візьме ситуацію під контроль. Свою позицію він озвучив в соціальних мережах, передає ONLINE.UA.

"Я просто не можу залишитися осторонь і дивитися на те, що відбувається у великому американському місті Міннеаполіс. Повна відсутність лідерства. Або слабкий мер - лівий радикал Джейкоб Фрей - візьме ситуацію під контроль, або я відправлю Національну гвардію, щоб все зробити, як треба", - наголосив Дональд Трамп.

За його словами, бандити оскверняють пам'ять Джорджа Флойда, і він не дозволить відбуватися подібному.

"Я щойно розмовляв з губернатором штату Тімом Уолзом і сказав йому, що військові в його розпорядженні. У разі будь-яких складнощів ми візьмемо контроль на себе, але коли починаються грабунки, починається і стрілянина", - зазначив очільник Білого дому.

Що важливо розуміти, мер Міннеаполіса уже оголосив у місті на 72 години режим надзвичайної ситуації.

Як відомо, цей указ дозволяє міській владі використовувати сили Нацгвардії для підтримки порядку, а також звертатися до влади сусідніх міст, штату Міннесота і країни з проханням про допомогу. Тим часом, у місті тривають заворушення. Мітингувальники спалили поліцейську дільницю і влаштували на честь цього салют. Також зазначається, що в ніч на 29 травня ситуація біля 3-го поліцейської дільниці Міннеаполіса загострилася. Протестуючі кидали в нього каміння і підпалили його.

Варто нагадати, що Джордж Флойд пішов з життя після затримання поліцією в реанімації. Чоловік помер після того, як один з поліцейських притиснув коліном його шию. Затриманий кілька разів говорив, що не може дихати, а потім знепритомнів. Те, що відбувається, зняли на відео очевидці, благали копа прибрати коліно, але той зробив це тільки після прибуття медиків.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент США Дональд Трамп підписав указ, який повинен подолати "онлайн-цензуру з боку соціальних мереж" в Штатах. Усі важливі деталі можна знайти в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?