Ілон Маск отримає від Tesla сотні мільйонів доларів - про що йдеться
Категорія
Економіка
Дата публікації

Ілон Маск отримає від Tesla сотні мільйонів доларів - про що йдеться

Ілон Маск отримає від Tesla сотні мільйонів доларів - про що йдеться
Джерело:  online.ua

Бізнесмен Ілон Маск отримає від правління компанії Tesla близько 775 мільйонів доларів США. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на TechCrunch.

За офіційними даними, йдеться про виплату у якості компенсації за досягнення встановлених фінансових показників.

"Правління Tesla дозволило виділити понад 700 мільйонів доларів США компенсації директору Ілону Маску", - говориться у публікації видання.

Маск отримає право на придбання 1,69 мільйона акцій Tesla зі значною знижкою. Їх повна ціна наразі становить 805,81 долара США, однак засновнику дозволять купити за 350,02 долара кожну. Таким чином він зможе "заробити" 775 мільйонів.

Комісії цінних паперів та бірж США компанія надала документи, за якими саме така ціна акції (350 доларів) встановлена у контракті на компенсацію від 2018 року.

Водночас Маск має право на зберігання придбаних акцій протягом наступних після цього п'яти років. Невідомо, чи буде той користуватися компенсацією для покращення стану Tesla.

Нагадаємо, автомобільну компанію заснували 2003 року. Станом на кінець 2018-го її власний капітал сягнув майже 5 мільярдів доларів США. Сам Маск влітку того ж року запевнив, що компанія почала виробляти 7 тисяч електрокарів щотижня.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно стало відомо, що успішний бізнесмен та винахідник Ілон Маск вшосте став батьком, однак у матері його дівчини Граймс вже є претензії до обранця доньки. Журналістка Сенді Гароссіно публічно рознесла вщент заяву новоспеченого татка у Твіттері та натякнула на його байдуже ставлення до нової родини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?