Дуже скоро Путін може вдатися до силових дій - українцям зробили важливе попередження
Категорія
Політика
Дата публікації

Дуже скоро Путін може вдатися до силових дій - українцям зробили важливе попередження

Джерело:  Крим.Реалії

Очільник Меджлісу кримських татар Рефат Чубаров озвучив нове важливе попередження українцям та команді президента Володимира Зеленського - він попросив бути максимально уважними в найближчі місяці до подій, які будуть пов'язані з поставками дніпровської води в окупований Крим. Чубаров звернув увагу на те, що очільник Кремля Володимир Путін може піти на силові дії, а "третя сторона" буде переконувати офіційний Київ відновити водопостачання півострова. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Крим.Реалії".

"Швидше за все, росіяни можуть залучити третю сторону. Так було вже в 2015 році, коли до Криму перестала надходити електроенергія. Тоді як посередники були, в тому числі, учасники нормандської четвірки. Вони зверталися до президента Порошенка, щоб він забезпечив постачання електроенергії", – нагадує Чубаров.

За його словами, води в Криму незабаром може не вистачати для військових потреб армії РФ. Саме тоді може початися силовий тиск російської сторони на Україну.

"Я просто виходжу з того, що води в Криму буквально через півтора місяця практично не вистачатиме навіть на військові потреби. Якщо не буде по-іншому вода постачатися до Криму, вони (російська влада – ред) можуть піти на силові дії. Силові дії означають просування військ для забезпечення контролю до тієї місцевості, звідки вода може постачатися до Криму", - попереджає Чубаров.

Варто звернути увагу на те, що нещодавно колишній посол США в Україні Джон Гербст наголосив, що офіційний Київ повинен дотримуватися політики припинення поставок води в анексований Крим, оскільки це є важливим компонентом тиску на Кремль для припинення окупації українського півострова.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, команда президента Володимира Зеленського вже готує стратегію деокупації Криму. Очільник МЗС України Дмитра Кулеби наголосив, поки план існує лише у чорновому варіанті, однак згодом його розширять та доповнять.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?