ОБСЄ б'є на сполох через підозрілі дії бойовиків на Донбасі - що відбувається
Категорія
Україна
Дата публікації

ОБСЄ б'є на сполох через підозрілі дії бойовиків на Донбасі - що відбувається

Джерело:  online.ua

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ поділилася з українцями важливою інформацією - зазначається, що їй вдалося зафіксувати роботу з відновлення проросійськими силами колишніх позицій на ділянці розведення сил біля Петрівського. Про це офіційно заявив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк під час онлайн-засідання Постійної ради ОБСЄ 28 травня. Він звернув увагу на те, що забезпечення повного та всеохопного припинення вогню залишається критичним для виконання узгоджених висновків Паризького саміту у Нормандському форматі, які РФ продовжує нахабно ігнорувати, передає ONLINE.UA.

"Замість створення нових ділянок розведення сил, вона вдається до повернення сил: СММ помітила земляні та будівельні роботи на колишніх позиціях російських збройних формувань на ділянці розведення у Петрівському", - зазначив Євген Цимбалюк.

Окрім того, наголошується, що без втілення погоджених у Парижі заходів зі стабілізації безпекової ситуації у зоні конфлікту, домовленості з приводу чого РФ продовжує підривати, "неможливо перейти до другого етапу – заходів із реалізації політичних положень Мінських домовленостей". В своїх звітах місії ОБСЄ згадує присутність людей у Петрівському.

"24 травня у межах ділянки розведення в районі Петрівського Місія зафіксувала порушення режиму припинення вогню та присутність людей на колишній позиції збройних формувань у вечірній час...25 травня СММ зафіксувала порушення режиму припинення вогню на ділянці розведення в районі Петрівського, а також присутність людей у межах ділянок розведення в районах Петрівського та Золотого", - йдеться в повідомлення.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно Україна, РФ та місія ОБСЄ провели відеопереговори у форматі Тристоронньої контактної групи у четвер, 28 травня. Зазначається, українська сторона перш за все наголосила на необхідності підтримання сталого режиму тиші, а також доступу для міжнародних спостерігачів у всі окуповані райони.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?