Кабмін готує новий неприємний сюрприз для населення - важливі дані
Категорія
Економіка
Дата публікації

Кабмін готує новий неприємний сюрприз для населення - важливі дані

Джерело:  online.ua

Кабінет міністрів України планує ухвалити чергове резонансне рішення - стало відомо, що серед запланованих урядом ініціатив для забезпечення фінансової стабільності енергетики в умовах кризи - перегляд тарифів на електроенергію для населення та перегляд "зеленого тарифу". Саме про це мовиться в урядовій програмі стимулювання економіки, передає ONLINE.UA

"В умовах карантину сектор енергетики зазнає втрат, пов’язаних зі зменшенням споживання промисловістю та населенням. Ручне регулювання ринку призвело до падіння цін на ринку електроенергії та дефіциту коштів для покриття операційних витрат виробників електроенергії", - зазначається у плані Кабміну.

Серед запланованих ініціатив:

  • врегулювання заборгованості між учасниками ринку електроенергії

  • врегулювання заборгованості Гарантованого покупця

  • перегляд тарифів для відновлюваних джерел енергії та запровадження граничного строку реалізації проектів pre-PPA

  • перегляд тарифів на електроенергію, що відпускаються населенню

Варто звернути увагу на те, що нещодавно Кабмін оприлюднив основні положення програми стимулювання економіки для подолання наслідків, спричинених обмежувальними заходами щодо запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби. Раніше глава КМУ Денис Шмигаль заявляв, що Кабінет міністрів не планує в цьому році підвищувати тариф на електричну енергію для населення.

"Ми не маємо наміру цього року змінювати вартість електроенергії для населення. Це важливий індикатор, він узгоджений з президентом, і це питання, я вважаю, навіть не потрібно обговорювати", - заявив нещодавно очільник Кабміну.

Як повідомляв ONLINE.UA, 28 травня президент країни Володимир Зеленський дав нове завдання для команди очільника Кабінету міністрів України Дениса Шмигаля  — український лідер зазначив, що КМУ повинен надати додаткові заходи щодо подолання економічної кризи після епідемії коронавірусу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?