Вимагаємо відставки Авакова - ситуація в Раді почала різко загострюватися
Категорія
Політика
Дата публікації

Вимагаємо відставки Авакова - ситуація в Раді почала різко загострюватися

Джерело:  online.ua

Ситуація у Верховній Раді почала миттєво загострюватися - так, фракція "Голос" почала вимагати відправити у відставку очільника Міністерства закордонних справ Арсена Авакова після згвалтування і катування жінки у поліцейському відділку Кагарлика. Варто звернути увагу на те, що першим із такою заявою виступив депутат від фракції "Голос" Андрій Осадчук — він наголосив, що глава МВС Арсен Аваков повинен піти у відставку, оскільки саме зґвалтування поліцейськими жінки у Кагарлику вкотре підтверджує той факт, що реформи у сфері правоохоронних органів не відбулось. 29 травня дану вимогу озвучила вся фракція, передає ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу політичної сили.

"Має настати неминуча відповідальність за те, що злочинці в погонах катують і ґвалтують людей", - підкреслили народні обранці та наполягають на Арсена Авакова та голови Національної поліції Ігоря Клименка".

На думку заступниці голови політичної партії "Голос" Інни Совсун, Кагарлика могло б і не статися, якби було покарання за злочини поліцейських у Кривому Озері, у дитячому притулку "Світанок" та за вбивство 5-річного Кирила Тлявова. На думку депутатів "Голосу", керівництво МВС і Національної поліції треба змінити, тому що їм не вдалося провести реформу правоохоронної системи.

"Кагарлик – не 1 і не 10 історія за останні 5 років. Ці історії системно повторюються і в цьому драма з так званою реформою правоохоронних органів", — заявили представники партії.

Нагадаємо, що нещодавно до поліції звернулася 26-річна дівчина, яка розказала про побиття та зґвалтування у поліцейському відділку. Вона заявила, що 23 травня її викликали на допит в поліцію як свідка. Там працівники поліції закували її у наручники, стріляли над головою з вогнепальної зброї, а після цього зґвалтували. Поліцейських уже затримали. В МВС кажуть, що не бачуть підстав для відставки Арсена Авакова.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава МВС Арсен Аваков відреагував на черговий резонансний скандал  — він наголосив, що стрілянина між перевізниками у Броварах свідчить про те, що у виконавчих органах Київської області щось "прогнило".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?