Україна отримає новий транш: Зеленський виступив з гучною новиною
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україна отримає новий транш: Зеленський виступив з гучною новиною

Україна отримає новий транш: Зеленський виступив з гучною новиною
Джерело:  online.ua

Україна зможе отримати довий транш Євросоюз — другу частину макрофінансової допомоги для економічного стану. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву президента Володимира Зеленського.

За офіційними даними, обсяг траншу сягатиме 500 мільйонів євро.

"Вдячний ЄС та Урсулі фон дер Ляєн (очільниці Єврокомісії - ONLINE.UA) за рішення виділити Україні 2-й транш 4-ї програми макрофінансової допомоги обсягом €500 млн, про що говорили минулого тижня", - проінформував Зеленський у Twitter.

Президент додав, така підтримка від європейських партнерів — це крок для збереження стабільності в українській економіці, зокрема під час пандемії COVID-19.

Утім, наразі невідомо, коли саме офіційний Київ отримає гроші від ЄС — державний лідер також цього не уточнив.

Нагадаємо, станом на ранок 29 травня по всій Україні підтвердили 22 811 випадків нового коронавірусу. За добу виявили ще 495. Загальний показник смертей виріс до 679.

Тим часом у світі підтвердили вже понад 5,8 мільйона інфікованих COVID-19 людей.

Глобальна епідемія та карантин, який ввели через неї, спричинив нову економічну кризу. Її оцінили як більш потужну за фінансове падіння 2008-2009 років.

Як повідомляв ONLINE.UA, показники середньої зарплати в Україні різко впала за останні місяці під впливом нової економічної кризи. У квітні рівень зарплати становив 10 430 гривень. За місяць до того цей показник сягав 11 446 гривень — одразу на 1 016 більше. Детальна статистика про прибуток — за посиланням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?