Збочене рішення - на Євросоюз накинулися із безжалісними звинуваченнями
Категорія
Політика
Дата публікації

Збочене рішення - на Євросоюз накинулися із безжалісними звинуваченнями

Джерело:  online.ua

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан виступив з новою гучною заявою - він публічно зізнався, що скептично ставиться до запланованого Європейським Союзом плану економічного стимулювання на 750 мільярдів євро. На його думку, він є проблематичним як з боку запозичень, так і з боку розподілу. Орбан наголосив, що пакет стимулів ЄС запалив "червоні вогні в наших головах", тому що це відхилення від нормального методу фінансування ЄС. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Раніше повідомлялося про те, що Європейська комісія підготувала безпрецедентний пакет допомоги у розмірі 750 мільярдів євро, щоб подолати найглибший економічний спад в історії ЄС. Що важливо розуміти, фонд буде складатися з двох частин - 500 мільярдів євро грантів та 250 мільярдів позик для країн ЄС, які найбільше постраждали від коронавірусу. Як відомо, політичні еліти найбільших країн Євросоюзу вже підтримали даний план.

"Я не відкидаю цей план відразу, хоча мої інстинкти змушують мене бути скептиком... Я пропоную вивчити його з холоднокровністю, а потім вирішити, чи хочемо ми ступити на такий шлях, який може визначити майбутнє Угорщини на десятиліття", - заявив Віктор Орбан.

Окрім того, він звернув увагу міжнародної спільноти на те, що запропонований розподіл коштів сприяє збагаченню лише багатих країн.

"Ця нова система розподілу є абсурдним і збоченим рішенням, тому що вона дає більше багатим, ніж бідним, тоді в чому сенс всього цього? Фінансувати багатих з скарбниці бідних - це не дуже гарна ідея", – підсумував Віктор Орбан.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що посольства ЄС, Великої Британії та США в Україні терміново звернулися до української влади та озвучили нове попередження — вони наголосили, що вважають медичну реформу конче важливою для нашої країни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?