Пандемія коронавірусу - Китай шокував світ новою заявою
Категорія
Україна
Дата публікації

Пандемія коронавірусу - Китай шокував світ новою заявою

Пандемія коронавірусу - Китай шокував світ новою заявою
Джерело:  online.ua

Тема коронавірусу продовжує обростати новими шокуючими фактами. Так, якщо нещодавно вважалося, що ринок в місті Ухань став місцем, де зародився і почав поширюватися новий коронавірус COVID-19, то тепер ці дані почали офіційно спростовувати. Першими це зробили науковці із китайського Центру з контролю і профілактики захворювань (CDC). Згідно з останніми даними, у тварин на цьому ринку зібрали зразки і вони дали негативний результат на нову коронавірусну інфекцію, а це означає, що вони не могли заразити покупців і бути проміжними "господарями" коронавірусу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання Science Alert.

Директор Центру Гао Фу сказав китайським державним медіа, що ринок в Ухані став "однією з жертв".

"Ймовірно вірус був в Ухані до того, як були зареєстровані перші випадки. В січні вчені дослідили те,що 13 пацієнтів з 41 першого випадку не мали жодного зв'язку з уханьським ринком. На початку травня у ВООЗ також припустили, що коронавірус могли занести на ринок в Ухані.  Експерт ВООЗ Пітер Бен Ембарек не виключив, що хтось із покупців або продавців міг занести інфекцію на ринок, а згодом вона поширилася серед населення", - йдеться в повідомленні.

Не можна й забувати про те, що деякі американські ЗМІ припускають, що COVID-19 був створений штучно китайськими вченими і міг поширитися з лабораторії. Підтверджень стосовно цього немає.

Варто також зазначити, що нещодавно вчені із Китаю повідомили про те, що вперше виділили живий SARS-CoV-2 з фекалій зараженої коронавірусом людини. Тобто їм нарешті вдалося підтвердити теорію фекально-оральної або фекально-дихальної передачі інфекції. Що цікаво, досі фекально-оральний спосіб передачі інфекції багатьма дослідниками не визнавався, однак тепер сумнівів не залишилося.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, ВООЗ офіційно заявила, що новим епіцентром пандемії коронавірусу у світі є Південна та Північна Америка. За словами експертів, у Південній та Північній Америці діагностовано понад 2,4 мільйона випадків захворювання на коронавірус.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?