Ми розраховуємо - Україна звернулася з важливою пропозицією до Угорщини
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми розраховуємо - Україна звернулася з важливою пропозицією до Угорщини

Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Київ очікує підтримки від Угорщини на шляху до НАТО. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його виступ на пресконференції.

За словами топ-дипломата, конфлікт між державами не може більше тривати, для нього навіть немає причин.

"Немає жодних об’єктивних обставин для того, щоб між нами існували конфлікти. Ми розраховуємо, що буде відновлена повноцінна підтримка Угорщиною України в НАТО", - підкреслив Кулеба.

Він додав, угорська сторона водночас може розраховувати на підтримку з боку українських партнерів під час поширення ініціатив у Центральній Європі.

"Ми розраховуємо працювати на спільний результат. Наші країни будуть вигравати від співробітництва, а не програвати від конфронтації", - додав міністр.

Нагадаємо, у п'ятницю, 29 травня, очільник МЗС України спрямував до Угорщини для проведення невідкладних переговорів з колегою Петером Сійярто. Ця зустріч стала першою у своєму роді від початку глобальної епідемії COVID-19 та першою для Кулеби на його посаді, яку він отримав у березні.

Через брак авіасполучення міністру довелось їхати автотранспортом. У Будапешті під час зустрічі із Сійярто він підписав протокол щодо змін у Рамковий договір України та Угорщини щодо кредиту на умовах пов'язаної допомоги. Також сторони уклали Меморандум про взаєморозуміння між Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України та Міністерством інновації та технології Угорщини.

Як повідомляв ONLINE.UA, влада України та Угорщини домовилися, що тепер будуть спільно боротися з пандемією коронавірусу. Унікальний терміновий договір будуть підписувати очільник МЗС України Дмитро Кулеба та міністр зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини Петер Сійярто. Зазначається, що дипломати узгодили термінове підписання документа про співпрацю в галузі охорони здоров’я.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?