Угорщина висунула жорсткий ультиматум Україні - що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

Угорщина висунула жорсткий ультиматум Україні - що сталося

Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства закордонних справ Угорщини Петер Сійярто виступив з гучною заявою - він повідомив, що рішення щодо України в НАТО блокує не лише освітнє законодавство, але також закон про мову - це був своєрідний ультиматум, який дипломат озвучив під час пресконференції в Будапешті після завершення зустрічі із українським колегою Дмитром Кулебою. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт МЗС Угорщини.

"Угорщина чекає на вирішення проблем із питанням освіти та із законом про використання державної мови. Тоді ми не будемо вже блокувати те, що блокуємо в зв’язку з НАТО", - підкреслив Петер Сійярто.

Варто нагадати, що Угорщина останні 3 роки ветує усі рішення в НАТО, які стосуються поглиблення співпраці з Україною, а також блокує діалог на політичному рівні. 29 травня 2020 року угорський дипломат офіційно повідомив про бажання зняти обмеження.

"Ми не хочемо зберігати блокування, наша мета – досягти домовленостей...Ми бажаємо закрити всі дискусії, пов’язані із законом про освіту і про мову і бажаємо досягти такого рішення, яке буде прийнятним і для угорців на Закарпатті. Я сподіваюся, що ми це забудемо, що це піде в минуле", - наголосив Сійярто, підкресливши, що він розраховує, що ця зустріч дозволила наблизити компроміс.

Що важливо розуміти, дипломат не назвав конкретні зауваження до закону про функціонування української мови як державної. Однак, відомо, що цей закон критикувала також Венеціанська комісія, що запропонувала зміни, підтримані угорцями.

Як повідомляв ONLINE.UA, 29 травня український дипломат Дмитро Кулеба заявив, що Київ очікує підтримки від Угорщини на шляху до НАТО. На думку топ-дипломата, конфлікт між державами не може більше тривати, для нього навіть немає причин.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?