Коронавірус не пропав: у ВООЗ застерегли людей про нову загрозу
Категорія
Світ
Дата публікації

Коронавірус не пропав: у ВООЗ застерегли людей про нову загрозу

Джерело:  online.ua

Фахівці Всесвітньої організації охорони здоров'я вважають, що певних правил безпеки необхідно дотримуватися навіть після послаблень карантин та поліпшення ситуації з коронавірусом COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC.

На думку представників структури, особливо важливе соціальне дистанціювання, оскільки спалахи інфекції можуть з'являтися в окремих частинах світу та поширюватися з великою швидкістю.

Згідно із заявою спецпосланника організації Девіда Набарро, COVID-19 нікуди не дінеться.

"Коронавірус не пропав, у міру зростання пересувань людей ми повинні бути готові до того, що нові спалахи розвиватимуться дуже швидко", - зауважив він.

Експерт пояснив, після остаточного скасування карантинних обмежень соціальне дистанціювання слід зберігати настільки, наскільки це взагалі можливо. Водночас лід починати самоізолюватися одразу після того, як підтвердиться діагноз COVID-19.

Нагадаємо, станом на 29 травня на планеті виявили вже понад 5,8 мільйона випадків коронавірусу COVID-19. Кількість смертельних випадків становить 360 тисяч.

Найбільшими осередками інфекції стали Сполучені Штати (1,7 мільйона випадків та 101 тисяча смертей), Бразилія (438 тисяч інфікованих та 26 тисяч померлих), Росія (379 тисяч випадків, з них 4 тисячі смертельних — офіційно).

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно вважалося, що ринок в місті Ухань став місцем, де зародився і почав поширюватися новий COVID-19, але тепер ці дані почали офіційно спростовувати. Першими це зробили науковці із китайського Центру з контролю і профілактики захворювань (CDC). Згідно з останніми даними, у тварин на цьому ринку зібрали зразки й вони дали негативний результат на нову коронавірусну інфекцію, а це означає, що вони не могли заразити покупців і бути проміжними "господарями" коронавірусу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?