Новий скандал навколо МВС та Авакова - Зеленський нарешті відреагував
Категорія
Україна
Дата публікації

Новий скандал навколо МВС та Авакова - Зеленський нарешті відреагував

Новий скандал навколо МВС та Авакова - Зеленський нарешті відреагував
Джерело:  online.ua

29 травня український лідер Володимир Зеленський заслухав очільника Міністрества внутрішніх справ Арсена Авакова щодо сутички, яка сталася у Броварах Київської області в п’ятницю вранці - як відомо, там відбулася перестрілка між підприємцями та нелегальними перевізниками. Під час бесіди також був присутній главу уряду Денис Шмигаль. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Офісу президента.

«Те, що відбувалося, навіть сутичками не можна назвати. Це нагадувало 90-ті», – підкреслив Володимир Зеленсьикй на початку розмови.

Арсен Аваков доповів президенту України, що конфлікт стався між представниками фірм, які займаються пасажирськими перевезеннями у Броварах, і, за однією з версій, може бути пов’язаний з корупційними оборудками з тендерами щодо розподілу маршрутів. За словами глави МВС, У сутичці брали участь близько ста осіб. Один автобус з озброєними людьми приїхав з Вінниці, інша група на трьох мікроавтобусах прибула із Києва.

«Київські перевізники покликали так званих тітушок, запросивши їх зі столиці та Вінницької області», – зазначив Арсен Аваков.

Він також наголосив, що група з Вінниччини – співробітники однієї з охоронних фірм.

«На даний час затримано 20 осіб, троє перебувають у лікарні з пораненнями різного ступеня тяжкості», – повідомив міністр внутрішніх справ.

Також наголошується, що вже голошено план-перехоплення для затримання організаторів. Окрім того, встановлюються особи, які направляли озброєних людей з Вінниці. Арсен Аваков підкреслив, що поліція перебуває в координації з прокуратурою та судом щодо обрання затриманим запобіжних заходів. Глава МВС додав, що будуть зроблені кадрові висновки щодо Вінницької області.

«Чому випустили таку групу людей, хоч і з мисливською зброєю? Треба було реагувати. До кінця дня я зможу запропонувати, яке адміністративне реагування треба робити», – заявив Аваков.

Володимир Зеленський звернув увагу на те, що має бути проведено розслідування для встановлення й покарання винних. Кабмін, зі свого боку, повинен надати допомогу пересічним громадянам, які постраждали внаслідок сутички.

«Потрібно, щоб ми знайшли замовників, щоб вони понесли покарання. Також щоб на рівні уряду ми зрозуміли, як допомогти звичайним людям, майно яких постраждало в цій сутичці», – підсумував Володимир Зеленський.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що фракція "Голос" почала вимагати відправити у відставку  очільника Міністерства закордонних справ Арсена Авакова після згвалтування і катування жінки у поліцейському відділку Кагарлика.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?