Вона вистояла - аналітики Bloomberg повідомили українцям прекрасну новину
Категорія
Економіка
Дата публікації

Вона вистояла - аналітики Bloomberg повідомили українцям прекрасну новину

Джерело:  online.ua

Аналітики Bloomberg поділилися з українцями чудовою новиною - вони заявили, що Національний банк України може продовжити скорочувати процентну ставку, оскільки гривня змогла встояти в умовах світової фінансової кризи через пандемію коронавірусу. З таким висновком також погодився заступник голови Нацбанку Дмитро Сологуб. За його словами, якщо порівнювати останні події з глобальною фінансовою кризою 2008 року і початком війни на Сході, то цього разу становище української валюти набагато краще. Сологуб звернув увагу на те, що процентна ставка може бути опущена нижче від запланованих 7% до кінця року. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Bloomberg.

"В 2019 році гривня була валютою з кращими результатами у співвідношенні до долара США. Інвестори багато вкладали в урядові локальні бонди з високою прибутковістю. Однак, вихід для них виявився більш складним. Тому що про вторинний ринок немає й мови. Покупці, що не пролонгували свої активи, повинні зберігати їх до закінчення терміну дії. Це захищає гривню від негативного тиску", - зазначають іноземні експерти.

Не можна й забувати про те, що ще одним важливим фактором підтримки української валюти стане позика від МВФ в розмірі 5 мільярдів доларів, що чекає схвалення керівництва фонду. Офіційний Київ має надію, що зможе отримати 1,9 мільярда доларів протягом наступного місяця, паралельно заспокоюючи інвесторів. Все це допомогло нашій країні скорочувати вартість позик сім разів поспіль у квітні.

Варто зазначити, що НБУ не панікує через прогнози значного падіння ВВП і не вдається до кількісного пом'якшення, як багато інших країн, що розвиваються.

"Інфляція залишається невисокою. Ситуація з економічної і фінансової стабільності виглядає непогано", - заявив Сологуб.

Як повідомляв ONLINE.UA, 21 травня стало відомо, що  Кабінет міністрів України нарешті затвердив  процедуру надання державної підтримки для підприємців аграрно-промислового комплексу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?