Білорусь не дозріла до цього: Лукашенко спровокував новий скандал
Категорія
Світ
Дата публікації

Білорусь не дозріла до цього: Лукашенко спровокував новий скандал

Білорусь не дозріла до цього: Лукашенко спровокував новий скандал
Джерело:  online.ua

Президент Білорусі Олександр Лукашенко стверджує, що місцеве населення не прийме жінку на чолі республіки. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на БелТА.

За його словами, країну не слід порівнювати з європейськими сусідами.

"У нас Конституція не під жінку. І у нас суспільство не дозріло для того, щоб голосувати за жінку. Тому що у нас за Конституцією президент має сильну владою", - вважає Лукашенко.

Водночас він критично висловився про приклади жінок-лідерів серед сусідів.

"У нас — не Литва. Там президент була Даля Грибаускайте, прийшла, усміхнулася, посиділа й пішла. Ні за що не відповідає, тому що там парламентська республіка", - додав він.

Лукашенко підкреслив, що у Білорусі "президентом буде мужик", він упевнений у цьому. Також він оцінив ефективність жінок-політиків під час збору підписів для свого висування у президенти.

Нагадаємо, вибори нового державного лідера Білорусі відбудуться вже цього літа. Чинне керівництво республіки рішуче налаштовано провести загальне голосування саме у цей період, попри ймовірну небезпеку від коронавірусу COVID-19.

Станом на кінець травня збір підписів продовжують 14 ініціативних груп. Серед цих кандидатів — чотири жінки.

Як повідомляв ONLINE.UA, білоруський лідер Олександр Лукашенко обурений черговою підлістю глави Росії Володимира Путіна, який наполягає на створенні Союзної держави, називає себе найближчим союзником Мінська, але при цьому відмовляється розробляти з Білоруссю ракетне озброєння і надавати свої полігони для його випробувань. Президент Білорусі вважає цю відмову важливим сигналом, який врахує Мінськ в подальших двосторонніх відносинах з Москвою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?