У Німеччині готують нові санкції проти РФ - вони стануть унікальними
Категорія
Світ
Дата публікації

У Німеччині готують нові санкції проти РФ - вони стануть унікальними

Джерело:  online.ua

У федеральному уряді готові посилити тиск на Росію через хакерську атаку проти Бундестагу 2015 року. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Der Spiegel.

Представники уряду мають "надійні докази" причетності до цього кіберзлочину російських спецслужб, адже головним підозрюваним у справі назвали особу, яка "була членом ГРУ на момент атаки".

На думку офіційного Берліна, виконавець — росіянин Дмитро Бадін. Генпрокуратура країни отримала ордер на його арешт. Його підозрюють у тому, що він "у співпраці з іншими особами, імена яких поки не відомі, здійснював в інтересах спецслужби іншої держави агентурну діяльність проти ФРН".

Російського посла у Німеччині попередили, що Берлін виступить на рівні Євросоюзу за введення санкцій проти РФ, які передбачаються за кібератаки. Водночас німецька сторона припустила використання інших заходів.

Видання пояснило, цей випадок стане першим використанням механізму санкцій за кібератаки. Його ухвалили лише 2019 року. У запланованому сценарії — блокування активів, заборона на в'їзд окремих осіб чи організацій.

"У відомстві вважають цей крок політичним сигналом на адресу Москви, який повинен дати зрозуміти, що вона не може робити все, що заманеться. Для запровадження санкцій потрібне одностайне рішення Ради ЄС. Поки супротиву цьому рішенню немає", - додали журналісти.

Згідно з оприлюдненими даними, під час розмови у стінах німецького МЗС російський посол постійно повторював про відсутність доказів причетності Москви до кібератаки. Він говорив це навіть у відповідь на надання цих доказів.

Як повідомляв ONLINE.UA, канцлерка ФРН Ангела Меркель виступила з гучною заявою — вона наголосила, що її команда має серйозні докази причетності хакерів РФ до кібератаки на Бундестаг у 2015-му році. Зазначається, що німецька влада залишає за собою право вжити "заходів, у тому числі щодо Росії", у відповідь на такі "обурливі" дії. На думку Меркель, Кремль застосовує стратегію "гібридної війни", частиною якої є "дезорієнтація" і "перекручування фактів".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?