Росія поставила жорсткий ультиматум Білорусі - що відомо
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія поставила жорсткий ультиматум Білорусі - що відомо

Росія поставила жорсткий ультиматум Білорусі - що відомо
Джерело:  online.ua

Керівництво паливної компанії "Газпром" вимагає від Білорусі погасити борги за наданий природний газ — їх сума сягає 165 мільйонів доларів США. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на російське видання "РБК".

Згідно з позицією Москви, переговори про відновлення постачання у 2021 році можливе лише у разі виплати боргу.

"Загальна сума білоруської заборгованості за постачання російського газу на сьогодні становить $ 165,57 млн. Одразу як тільки буде повністю врегульована заборгованість, російська сторона буде готова призначити переговори за умовами постачання газу з 1 січня 2021 року", - цитує видання очільника "Газпрому" Олексія Міллера.

У компанії пояснили, що проінформували білоруську сторону суперечки про свою позицію та оновлені умови у п'ятницю, 29 травня. Адресантом відповідного повідомлення став міністр енергетики республіки Віктор Каранкевіч.

Слід зауважити, що між Мінськом та Москвою протягом останніх тижнів постійно виникають суперечки з питань постачання газу чи нафти. Президент Білорусі, наприклад, постійно звинувачує "братську Росію" у завищених цінах на "блакитне паливо" для союзної країни.

Водночас у 2019 році стався інцидент із так званою брудною нафтою — російська сторона постачала продукцію поганої якості у Білорусь, що спричинило збитки для неї, оскільки інфраструктура отримала ушкодження.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент білорусі Олександр Лукашенко звинуватив Росію у наживанні на його країні, оскільки Кремль навіть Німеччині продає газ дешевше. За словами лідера республіки, "це ж не діло" — особливо його обурює цей факт на тлі 75-річчя з дати завершення "Великої Вітчизняної війни".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?