Нові нормандські переговори: у Німеччині назвали головні умови
Категорія
Політика
Дата публікації

Нові нормандські переговори: у Німеччині назвали головні умови

Нові нормандські переговори: у Німеччині назвали головні умови

Міністерство закордонних справ Німеччини вважає ймовірним нову зустріч "нормандської четвірки", однак для цього необхідні певні умови. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.

За словами речниці відомства Марії Адебар, незабаром у Берлін прибуде для живої зустрічі голова МЗС України Дмитро Кулеба. За кілька тижнів до цього міністри країн "нормандської четвірки" вже провели спільну відеоконференцію, наступну планують у середині червня.

Підготовка до реального саміту "нормандської четвірки" на вірні лідерів почнеться, коли буде однозначний прогрес з наявних питань. Під час відеоконференції йшлося перш за все про стале припинення вогню на Донбасі, новий обмін утримуваними, відкриття нових КПВВ та узгодження нових локацій розведення сил.

Адебар додала, Кулеба зустрінеться під час візиту зі своїм німецьким колегою Гайко Маасом. Вони перш за все обговорять війну на Донбасі, прогрес у виконанні чинних домовленостей та режим припинення вогню.

Нагадаємо, остання "нормандська зустріч" відбулася у грудні 2019 року. Після неї президент Володимир Зеленський анонсував нові переговори на рівні міністрів закордонних справ вже навесні 2020 року. Тоді ж він мав плани скликати новий саміт лідерів, однак планам завадила пандемія коронавірусу COVID-19 та відповідний карантин.

Як повідомляв ONLINE.UA, очільник МЗС України спрямував до Угорщини для проведення невідкладних переговорів з колегою Петером Сійярто. Ця зустріч стала першою у своєму роді від початку глобальної епідемії COVID-19 та першою для Кулеби на його посаді, яку він отримав у березні. Через брак авіасполучення міністру довелось їхати автотранспортом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?