Меркель жорстко відмовилась від пропозиції Трампа - що сталося
Категорія
Світ
Дата публікації

Меркель жорстко відмовилась від пропозиції Трампа - що сталося

Джерело:  online.ua

Федеральна канцлерка Ангела Меркель відмовилася від поїздки до США для саміту G7, який запропонував провести президент Дональд Трамп. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Politico.

За попередніми даними, американський лідер хоче скликати зустріч із колегами вже цього червня у Білому домі. Саміт передбачається вже 10 числа цього місяця.

"Федеральний канцлер дякує президенту Трампу за його запрошення на саміт G7 наприкінці червня у Вашингтоні. Сьогодні, враховуючи загальну ситуацію з пандемією, вона не може погодитися на особисту участь, на подорож до Вашингтона", - цитує видання речника уряду ФРН Штефана Зайберта.

Нагадаємо, саміт "Великої сімки" повинен був відбутися ще у березні. Його скасували через поширення коронавірусу COVID-19. Попередньо лідери країн планували обговорити усі питання на відеоконференції.

Напередодні Трамп переговорив телефоном із французьким колегою Еммануелем Макроном, який вже нібито погодився особисто брати участь у саміті у Вашингтоні.

Загалом пандемія COVID-19 зірвала безліч міжнародних політичних заходів. Серед них не тільки саміти найвищого рівня, але й регулярні контакти поміж дипломатами чи лідерами країн з усіх континентів.

Як повідомляв ONLINE.UA, згідно з позицією американської сторони, G7 буде обговорювати найважливіші виклики, з якими зіткнулися країни — пандемію коронавірусу та світову кризу. Вашингтон уже наблизився до піку епідемії, тож Сполучені Штати хотіли б провести саміт, якщо дозволить ситуація. На думку Білого дому, лідери G7 нададуть перевагу особистій зустрічі, а не відеоконференції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?