Масові протести у США дійшли до Білого дому: силовики оточили адміністрацію Трампа
Категорія
Світ
Дата публікації

Масові протести у США дійшли до Білого дому: силовики оточили адміністрацію Трампа

Масові протести у США дійшли до Білого дому: силовики оточили адміністрацію Трампа
Джерело:  online.ua

Масові протести через вбивство поліцією Джорджа Флойда дійшли прямо до Білого дому у ніч на суботу, 30 травня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на NBC News.

За даними телеканалу, спецслужба заблокувала прохід до адміністраційної будівлі. Учасники протесту атакували правоохоронців та силовиків пляшками з водою та іншими предметами. Утім, вони стояли за металевою огорожею.

Оточення Білого дому спецслужба змогла зняти лише після того, як протестувальники вирішити йти до Капітолія.

Слід зауважити, що масові протести, які супроводжуються погромами та значним насиллям з обох боків — активістів та поліцейських — охопили майже усі регіони Сполучених Штатів. Окрім Вашингтона на вулиці вийшли жителі усіх відомих міст — Нью-Йорка, Лос-Анджелеса, Сан-Франциско, Лас-Вегаса. В окремих районах країни ввели надзвичайний стан, залучили підрозділи національної гвардії.

Приводом для такого надзвичайного обурення став трагічний інцидент із темношкірим американцем Джорджем Флойдом. Його затримала поліція Міннеаполіса, але замість адекватної процедури його буквально катували. Один з поліцейських ставав на шию Флойда коліном, поки той лежав на асфальті у кайданках.

Подія потрапила в об'єктиви камер перехожих, адже все відбувалося на вулиці посеред дня. Коли поліція викликала "затриманому" швидку, той знепритомнів. Пізніше Флойд помер у лікарні. Одними з його останніх слів стала фраза "Я не можу дихати" (I can't breathe) - це можна почути в оприлюднених відео. Ця фраза стала одним з гасел протестів.

Як повідомляв ONLINE.UA, американський лідер Дональд Трамп нарешті прокоментував ситуацію в місті Міннеаполіс, де після смерті затриманого афроамериканця Джорджа Флойда почалися заворушення та протести. Він наголосив, що не може залишатися осторонь та зобов'язаний втрутитися. Очільник Білого дому пообіцяв, що візьме ситуацію під контроль.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?